Araç sahiplerine müjde!

15.04.2013 - 10:20 | Son Güncelleme :

İkinci sınıf araç muamelesi sona eriyor!

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/otomobil_satis_2.jpg">Yakıt tasarrufu sağlaması nedeniyle birçok araç sahibi tarafından tercih edilen LPG sistemi otoparklarda sorun olmaktan çıkıyor.

Bilim, sanayi ve teknoloji Bakanlığı`na bağlı Sanayi Genel Müdürü Sufyan Emiroğ`lu Bakanlığın LGP`li araçların kapalı otoparklara girebilmesine yönelik çalışma başlattığını söyledi. Hazırlık aşamasında olan yasanın yılsonuna kadar çıkması bekleniyor.

Ayrıca bu uygulama nedeniyle her otopark girişinde bekleyip bagajını açarak görevliye LPG`li olmadığını ispatlamak zorunda kalan tüm araç sahiplerinin de yeni düzenlemeyle birlikte bu uygulamadan kurtulması sözkonusu olacak.

BANKA KREDİLERİNİ KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

TARAFLARLA GÖRÜŞÜYORUZ

Emiroğlu yaptığı açıklamada LPG sistemi üreticileri ve Alışveriş merkezlerinin temsilcileriyle görüşme yapıldığını söyledi. Yapılan görüşmede dünyada LPG`li araçların kapalı otoparklara girebilmesi için hangi şartları sağlaması gerektiğini konuştuklarını belirten Sufyan Emiroğlu; Dünyada kapalı otoparklara gazlı araçların girmesinin sağlayan ülkeler neler yapıyor, hangi önlemleri alıyor bunların çalışmasını yapıyoruz. Bu çalışmalarla işin fiziki alt yapısını hazırladıktan sonra mevzuat alt yapısını da hazırlamış olacağız. Bu işlemlerden LPG`li araçlar da kapalı otoparklara girebilecek dedi.

LPG KİTİNİN KALİTESİ VE TAKAN FİRMA ÇOK ÖNEMLİ

Bakanlıktan gelen sevindirici haberin ardından İstanbul Makine Mühendisleri Odası LPG Komisyon Başkanı Gürkan Topuzlar, araçların kapalı otoparklara girebilmesi için gerekli şartları İHA`ya anlattı. Avrupa`nın birçok ülkesinde LPG`li araçların kapalı otoparklara girebildiğini belirten Topuzlar, LPG sisteminin kaliteli ve bu sistemi araca takan kişilerin işin uzmanı olması gerektiğini söyledi. Türkiye`de halen birçok merdiven altı uygulamanın bulunduğunu söyleyen Gürkan Topuzlar, halkın bu tip yerlerde LPG sistemi taktırmamaları gerektiğini belirtti.

OTOPARKLARIN EMNİYET SEVİYELERİ YÜKSELTİLMELİ Yasanın çıkabilmesi için otoparkların emniyet seviyelerinin de yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Gürkan Topuzlar; Eğer bir LPG`li araç kapalı otoparka girecekse o otoparkta gaz sızıntılarına karşı uyarı sistemleri olmalı. Bu uyarı sistemi her hangi bir gaz sızın tısına karşı alarmları ve havalandırmayı çalıştırılabilmeli ve bu sistemlerin hepsi sertifikalı olmalı diye konuştu. Ayrıca otopark görevlilerin özel eğitimli olması gerektiğini belirten Topuzlar, kapalı otoparka girecek LPG`li araçların bir takım özel şartları taşıması gerektiği ve bu şartları yerine getirdiğine dair bandrol taşımasının zorunlu olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

LPG TAKTIRIRKEN FİRMAYA RUHSAT SOPRUN; MÜHENDİSLE GÖRÜŞÜN

Vatandaşların kaliteli bir LPG sistemi taktırmak için ucuz yerleri tercih etmesinin yanlış olduğunu söyleyen Gürkan Topuzlar, Kaliteli sistem iyi işçilik ve kaliteli malzeme gerektirir; o yüzden merdiven altı uygulamaları olan yerlere sırf ucuz diye gitmeyin dedi.

Sistemin takıldığı yerin muhakkak bir tane makine mühendisi olması gerektiğini söyleyen Topuzlar, vatandaşın dönüşüm işlemi sırasında mühendisle tanışmasının gerekli olduğunu söyledi. Mühendis çalıştırmayan yerlerin yasa dışı iş yaptıklarına vurgu yapan Gürkan Topuzlar, gerekli tedbirler alındıktan sonra LPG`li araçların sıfır riskli bir hale geleceğini ifade etti.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.