Aslan borcunu kapatmanın formülü buldu

25.04.2014 - 09:32 | Son Güncelleme :

Sarı-kırmızılı yönetim, yıl sonuna kadar ödemek zorunda olduğu toplam 204 milyon liralık borcu kapatmak için aradığı formülü buldu.

<ımg style="HEIGHT: 193px; WIDTH: 320px" hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/galatasaray_650_9.jpg" width="650" height="364" 195px;="" 331px="" wıdth:="">Sarı-kırmızılı yönetim, yıl sonuna kadar ödemek zorunda olduğu toplam 204 milyon liralık borcu kapatmak için aradığı formülü buldu. Rus bankasıyla yapılacak anlaşmayla mevcut borçlar 5 yıla yayılacak, yerli bankalara verilen teminatlar da kaldırılacak.

Galatasaray Kulübü mali yönden kendini toparlamak için ciddi bir adım atıyor. Yıl sonuna kadar 204 milyon lira banka borcunu kapatmak zorunda olan ve nakit akışında önünü açmak isteyen sarı-kırmızılılar mevcut borçlarını yapılandırmak için formülü buldu.

KOBİ HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Buna göre Galatasaray’ın büyük oranda Denizbank’a olmak üzere, Odeabank ve bir finans kuruluşuna ödemesi gereken toplam 317 milyon liralık borcu bulunuyor. Bu borcun büyük kısmının yıl sonuna kadar yapılmak zorunda olması Galatasaray Yönetimi’ni yeni arayışlara itti. Milliyet muhabiri Nevzat Dindar`ın haberine göre; bu bağlamda da sarı-kırmızılılar bir büyük Rus bankası ile anlaşarak, mali yönden önünü açmaya hazırlanıyor.

Anlaşmanın bugün, yarın gerçekleşmesi gündemde. Galatasaray için bu anlaşmayı cazip kılan en önemli nokta ise borçların uzun vadeye yayılacak olması. Bu şekilde sarı-kırmızılı kulübün banka borçlarını 5 yıla yayacağı ve ayrıca gösterilen yüksek teminatların da ortadan kalkacağı belirtildi. Ancak faiz oranın yüksek tutulması önümüzdeki günlerde camia içinde tartışmaları da beraberinde getirebilir.

Hisse-repoya ret

Galatasaray ile Rus bankası arasındaki görüşmelerde “hisse-repo” formülünün de ele alındığı ortaya çıktı. Buna göre sarı-kırmızılı kulüp elindeki Galatasaray Sportif A.Ş hisselerini repo olarak devretmeyi ve bunun karşılığında para kazanmayı hedefliyordu. Ancak Sermaye Piyasası Kurulu’nun, hisse-repo ile ilgili yasağı nedeniyle bu planın gerçekleşmediği öğrenildi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.