Atatürk Havalimanı'nda saldırı: 41 ölü

29.06.2016 - 09:09 | Son Güncelleme :
Atatürk Havalimanı'nda saldırı: 41 ölü | Genel Haberler

Türkiye'yi üzüntüye boğan hain saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbul Valiliği saat 13:00 itibariyle saldırıda 10’u yabancı uyruklu 41 kişinin hayatını kaybettiğini, 239 yaralıdan 109’unu taburcu olduğunu ve 3 teröristin öldüğünü açıkladı.

 

"28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle;

41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 24 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.

Haberin Devamı

130 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir.

Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

TERÖRİSTLERİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NDA

Saldırıda hayatını kaybeden diğer kişilerin Adli Tıp’taki işlemleri sürüyor; 3 teröristin cesedi de Adli Tıp Kurumu’nda bulunuyor.

TGS'DE ÇALIŞAN 9 PERSONEL HAYATINI KAYBETTİ

Saldırıda Atatürk Havalimanı'nda yer hizmeti hizmeti sunan TGS'nin 9 çalışanı da hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin Mahmut Mer, Mahmut Çizmecioğlu, Mahmut Eymen Demirci, Abdülhekim Buğda, Çağlayan Çöl, Gülşen Bahadır, Yusuf Haznedaroğlu, Ercan Sebat ve Adem Kurt oldukları belirlendi. Turistleri Atatürk Havalimanı'na getiren tercüman Ertan An, bir otelde çalışan Murat Güllüce ve Gümrük Muhafaza memuru Umut Sakaroğlu da hayatını kaybedenler arasında yer aldı.

3 TAKSİCİ HAYATINI KAYBETTİ

Bombalı saldırıda Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'ne bağlı olarak taksicilik yapan Ali Zülfikar Yorulmaz, Erol Eskisoylu ve Mustafa Bıyıklı hayatını kaybederken, 11 taksici ise yaralandı.

Haberin Devamı

Cenazeleri teşhis edilen diğer isimler ise; Sadık Petek (47) Mehmet Mert (30) ve Ethem Uzunsoy (43) oldu.

10’U YABANCI UYRUKLU

Öte yandan yaşamını yitiren 41 kişiden 10'unun yabancı uyruklu, 3'ünün çifte vatandaş olduğu öğrenildi. Ölenlerden 4’ünün Suudi Arabistan, 1’inin Ukrayna, 1’inin de İran uyruklu olduğu ilk aşamada tespit edildi. Suudi Arabistan uyruklu Meryem, Kerimi, Zehra ve Hüda Amiri’nin sabah saatlerinde cenazelerinin teslim alındığı öğrenildi.

CENAZESİ TESLİM ALINAN 20 KİŞİ 

Cenazeleri teslim alınan 24 kişiden 20'sinin isimleri şöyle:

Çağlayan Çöl, Mustafa Bıyıklı, Erol Eskisoy, Sıddık Turgan, Ertan An, Ali Zülfikar Yorulmaz, Serkan Türk, Göksel Kurnaz, Özgül İde, Sıdık Peçenek, Hüseyin Tunç, Ercan Sabat, Ethem Uzunsoy, Tevfik Yusuf Haznedaroğlu, Adem Kurt, Abdülhekim Buğda, Kerime Amiri, Meryem Amiri, Zehra Amiri, Hüda Amiri.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Saldırının nasıl gerçekleştiğine ilişkin yeni iddialar da var. Al Jazeera’nin haberine göre ilk saldırgan dış hatlar terminalinin ana giriş kapısından içeri girdi. Bu noktada X-ray cihazına yakalanmadan daha ileri geçemeyeceğini bilen saldırgan, üzerindeki uzun namlulu silahla bu noktada etrafa ateş etmeye başladı. Arama bölgesinin vatandaşlarla dolu olması nedeniyle polis teröriste müdahalede zorlandı. Ateş ederek içeriye doğru ilerleyen teröristin içeri ilerleyişini havalimanında görevli bir polis memuru engelledi. Polis memuru vatandaşlara ateş eden teröristi vurdu. Yaralanıp yere düşen saldırgan üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

İKİNCİ TERÖRİST

İlk saldırganın daha fazla ilerleyememesinin ardından ikinci canlı bomba harekete geçti. İkinci terörist de içeriye doğru ilerleyemedi. X-Ray cihazının önündeki bölgede ateş etmeye başlayan canlı bomba ilk saldırganın vurulmasının hemen ardından üzerindeki bombayı patlattı.

ÜÇÜNCÜ SALDIRI

Üçüncü saldırı ise alandan çıkan vatandaşların kendilerini bekleyen araçlara bindiği noktada gerçekleştirildi. Üçüncü saldırgan önce sağa sola ateş etmeye başladı. Çevredeki polisler ile çatışmaya girdikten bir süre sonra da üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.