Bakan`dan emeklilere müjde

12.09.2013 - 09:10 | Son Güncelleme :

Sayıları 10 milyonu geçen emeklilere banka promosyonu verilmesi gündemde

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/faruk-celik.jpg">Sayıları 10 milyonu geçen emeklilere banka promosyonu verilmesi gündemde. Ancak, banka promosyon miktarının 1 maaştan az olması bekleniyor.

Emeklilerin uzun süredir peşinde olduğu banka promosyonları için masaya oturuluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sayıları 10 milyonu geçen emeklilere banka promosyonu verilmesi çalışmalarına ilişkin, “Takvimi büyük bir ihtimalle belli oldu, yakın bir zamanda banka müdürleriyle bir araya geliyoruz” dedi. Önümüzdeki hafta başlayacak görüşmelerde memur, işçi, esnaf tüm emeklilerin promosyonları için masaya oturulacak. Promosyon ücretlerinin bir maaştan az olması bekleniyor.

Milliyet`in haberine göre; Çelik, Mustafa Kumlu’nun istifasının ardından Türk-İş Genel Başkanlığı’na seçilen Ergün Atalay ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Çelik, emeklilere promosyon ödenmesine ilişkin SGK’ya gerekli talimatları verdiğini söyledi. SGK Başkanı’nın, banka genel müdürleriyle bir takvim çerçevesinde bir araya geleceğini ifade eden Çelik, bu toplantılara kendisinin de katılmayı arzu ettiğini dile getirdi.

SON 18 YILLIK ENFLASYON RAKAMLARI İÇİN TIKLAYIN...

Toplantılardan çıkacak neticeyi kamuoyuyla paylaşacaklarını bildiren Çelik, “Emeklilere yıllık yaklaşık 122 milyar bir ödeme yapılıyor. Ağırlıklı da kamu bankaları vasıtasıyla yapılıyor. Banka genel müdürleriyle bir araya geleceğimizi belirtmiş olalım” dedi. SSK ve Bağkur emeklilerin dahil olup olmayacağının sorulması üzerine ise Çelik, “Bu meselerinin tümünü masaya yatıracağız. Çıkacak olacak neticeyi paylaşacağız. Bugünden neticesiyle ilgili bir şey söylemek son derece yanlış olur. Takvimi büyük bir ihtimalle belli oldu, yakın bir zamanda banka  müdürleriyle bir araya geliyoruz” dedi.

Tüm emeklileri kapsayacak

Bankalarla görüşmeler önümüzdeki hafta başlayacak. Ziraat, Halk ve Vakıfbank başta olmak üzere banka yöneticileriyle bir araya gelinecek.
Tüm emekliler promosyon alacak, ancak promosyon miktarlarının maaşlardan az olması bekleniyor. 10 milyondan fazla emekliyi ilgilendiren maaşlar hesaplara peşin olarak yatırılıyor. Maaşların emeklilere ulaşması ise farklı günlerde yapıldığı için bankalar bu paraları nemalandırıyor.

Bankalar, milyonlarca emeklinin maaşı üzerinden önemli miktarda gelir ediyor. Pekçok kamu kurumuna promosyon ödeyen bankalar için emeklilere de promosyon ödenmesi için uzun süredir talepte bulunuluyordu. Promosyonların kamu kurumları yerine doğrudan ceplerine girmesini sağlayan memur sendikalarının mücadelesi, emekliler için de örnek oldu.

Emekli maaşlarının çoğu Ziraat, Halk ve Vakıfbank üzerinden ödeniyor. Bazı bankaların, promosyon dışında işlem ücreti gibi bazı kalemlerde de emeklilere indirim yapması gündemde.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.