Başbakan Kurban Bayramı tatiliyle ilgili son noktayı koydu

12.07.2016 - 12:32 | Son Güncelleme :
Başbakan Kurban Bayramı tatiliyle ilgili son noktayı koydu | Genel Haberler

Başbakan Yıldırım'dan Kurban Bayramı tatili müjdesi geldi. Yıldırım, "Kurban bayramında da bayramın evveli bayramla birleşiyor ve böylece bir uzun tatil daha yapacaksınız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuştu.

Başbakan kürsüye çıkmadan önce AK Parti Grup başkanvekili Mustafa Elitaş TBMM’nin kurban bayramına kadar çalışacağını ifade etti. TBMM’nin 1 Eylül’e kadar çalışması bekleniyordu. Kurban bayramının ilk günü ise 12 Eylül pazartesi.

hurriyet.com.tr'nin haberine göre; kürsüye çıkan Binali Yıldırım ise Elitaş'ın sözlerine değinerek, "Az önce grup başkanvekilimiz size kurban bayramı müjdesini verdi" dedi.

Haberin Devamı

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

İşte Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

Mübarek Ramazan Bayramı'nı geride bıraktık. Grup başkanvekilimiz size Kurban bayramı müjdesini de verdi.

Allah nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin. Az önce kız kardeşimizin yakamıza taktığı çiçeğin anlamını herkes bilmeyebilir. 11 Temmuz Srebrenista katliamının 21. yıl dönümü.

Yakamızdaki çiçekler bu katliamı tüm dünyaya hatırlatıyorlar. Bu çiçek katliam kadar Bosna'nın unutulmaz bilge kralı Aliya İzzetbegoviç'i de hatırlatıyor bizlere. 

Ne demişti kendisi "Katliamı unutturmayın, çünkü unutulan katliamlar tekrarlanır" Avrupa'nın göbeğinde yaşanan 8372 şehidin verildiği bu soykırım, unutulmayacak, unutturmayacağız. 

Bosna Savaşı sırasında Srebrenista çevresini korumak için görevlendirilen BM yetkilileri bu katliama seyirci kalarak bir insanlık ayıbına imza attılar. 

İSRAİL VE RUSYA İLE ANLAŞMA

Göreve gelirken dostları artıracağız düşmanları azaltacağız dedik. Bunu eleştirenler oldu.

Kısa süre sonra İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normale döndürdük.

Şimdi İsrail ile anlaşmaya dudak bükenler oluyor.

Açıkça milletime şunu söylüyorum. Biz eğer Gazze’de Filistin’de perişanlık içinde dünyaya kapalı yaşayan kardeşlerimize bir faydamız olacaksa elbette ki mutabakata varız.

Haberin Devamı

Gazze’ye ambargonun gevşetilmesi şartımızdı. Direndiler ama sonunda bu şart gerçekleşti.

Bayramdan önce yüklenen 11 bin ton insani yardım Gazze’deki kardeşlerimize götürüldü. İşte mutabakatın faydası bu.

Filistin davasını savunmak orada burada süslü laflar yapmakla olmaz. İcraatla olur. TOKİ konut yapıyor, TİKA hastane yapıyor. TOBB organize sanayi bölgesi kuruyor.

“İSRAİL MUTABAKATI BU HAFTA MECLİSE GELECEK”

Bu mutabakat bu hafta içinde meclise gelecek ve uluslararası ikili anlaşma olarak meclis onayına sunulacak.

Bundan sonra kavgalarla değil gerilimlerle değil dostluklarla bölgeyi geliştirmenin çabası içinde olacağız.

Bu anlayış sadece İsrail ile kalmayacak bölge ülkeleriyle dostluklarımızı kalıcı olarak geliştirme için çalışacağız.

Ama bu şu demek değil. Biz oradaki haklarımızdan vazgeçecek değiliz. Terörle mücadele konusunda hassasiyetlerimizi koruyarak çalışmalarımız devam ettireceğiz.

KURBAN BAYRAMI MÜJDESİ

Kurban bayramında da bayramın evveli bayramla birleşiyor ve böylece bir uzun tatil daha yapacaksınız.

Meclis üzerine düşen görevi yapar milletin beklediği bu müjdeli haberlerin gereğini yaparsa güzel bir bayramı geçirmenin gereği de yerine gelmiş olur.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.