Bayar Yesil Isigi Bekliyor.

16.04.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
OZELLESTIRME IdaresiBaskani (OIB) Ugur Bayar, secimlerden sonra kurulacak hukumetin yesil isik` yakmasi halinde ozellestirmeyi hizla yapabileceklerini ifade etti. Hukumetlerin kuvvetli ve uzun vadeli olmasinin ozellestirmenin basarisi ile yuzde 100 alakali oldugunu kaydeden Bayar, Bu surenin, sosyal sikintilarini asacak bir takim paketler sunarak, mevcut istikrarsizlik sigortasinin kapsamini gelistirerek, yeni egitim programlari vererek, kendi islerini kurmalari saglanarak gecirilmesi halinde, ozellestirme cok basarili olacak` dedi. 18 Nisan secimlerinden sonra cok partili koalisyon hukumetinin kurulmasi halinde, ozellestirmeye etkisini degerlendiren Bayar, Eger 3-4-5 partili koalisyonlar ortaya cikarsa, tum bu partiler her ne kadar ozellestirmeye taraf dahi olsalar bile, sadece aralarindaki iletisim, karar alma mekanizmasi daha yavas olacagi icin bu surecten ozellestirme cok ciddi sekilde menfi olarak etkilenir. Umit ederim boyle bir sey olmaz` dedi. Bu yilin ikinci yarisinda yapilacak ozellestirmeler hakkinda bilgi veren bayar, `Bugune kadar Petkim`den, THY`ye Asil Celik`ten Iskenderun Demir Celik`e Petrol Ofisinin yeniden ihale edilmesinden turk Telocom kanunun son noktaya getirilmesine kadar cok ciddi calismalarimiz var. Hemen hemen bunlarin hepsi altinci ayin sonuna kadar ihale edilebilir durumda. Eger kurulacak hukumetten yesil isik gorursek ve sosyal boyutunu da cok ciddi sekilde ele alarak suratle ozellestirmeyi yapariz` dedi. Petkim`in deger tesbit calismalarinin basladigini, THY`de calismalarin devam ettigini belirten Bayar, Petrol Ofisi`nin rekabet kurulunun yeni tebligini dikkate alarak yeniden bir deger tespiti yapilarak hemen veya en gec bir ay icinde yeniden ihaleye cikaracaklarini ifade etti. Asil Celik`te deger tespit islemlerinin tamamlandigini, Iskenderun Demir Celik`te ise calismalarin bitmek uzere oldugunu belirten Bayar, Yatirim getirmeyi dusundugumuz icin ortak ihale sartnamesi cok onemli ve bitmek uzere` dedi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.019 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.