Boğaziçi Köprüsü`nde paralı geçiş sona eriyor

28.03.2006 - 11:55 | Son Güncelleme :

    İstanbul Boğaziçi Köprüsü, 2 Nisan Pazar gece yarısından sonra paralı geçişe kapatılıyor.

    Bu tarihten sonra OGS veya KGS`si bulunmayan sürücüler, karşıya geçebilmek için yalnız Fatih Sultan Mehmet Köprüsü`nü kullanabilecek.

    Karayolları yetkilileri, gelecek haftaya kötü başlamak istemeyen İstanbulluları, “OGS veya KGS teminini, son güne bırakmayın” diyerek şimdiden uyarıyor.

    3 Nisan Pazartesi gününden itibaren yalnız Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) veya Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) bulunan araç sahipleri, Boğaziçi Köprüsü`nden geçebilecek. Bu sistemlerden birine dahil olmayan sürücüler, yalnız Fatih Sultan Mehmet Köprüsü`nü kullanmak zorunda kalacak. 

    Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek hafta, köprü geçişlerinin bulunduğu Okmeydanı, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy ve Beşiktaş civarına “OGS ve KGS`si olmayan sürücüler, Boğaziçi Köprüsü`nü kullanamaz” şeklinde levhalar yerleştireceklerini ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü`ne yönlendireceklerini söyledi.

    Fatih Sultan Mehmet Köprüsü`nde de 4 tane paralı geçiş bulunduğunu ifade eden Yakup Dost, uygulama başladıktan sonra oluşabilecek yoğunluğun gözlenerek, değerlendirme yapılacağını söyledi.
    
    “GEÇİŞLERİN YALNIZ YÜZDE 30`U PARALI”
    
    Dost, Boğaziçi Köprüsü`nden geçişlerin yüzde 66-67`sinin OGS ya da KGS ile yapıldığını ifade ederken, geri kalan yaklaşık yüzde 30`luk kesime, OGS veya KGS almak için ellerini çabuk tutmalarını önerdi.

    OGS ve KGS ile geçişlerin yüzde 20 indirimli olduğuna dikkati çeken Dost, “Sürücülerin bu sisteme geçmeleri kendileri için de çok avantajlı; ekonomik olarak indirim sağlıyor, zaman kaybını önlüyor” dedi.  

    Köprüyü az kullanan kişilere Kartlı Geçiş Sistemi`ni öneren Dost, OGS ve KGS hakkında şu bilgileri verdi:

    - OGS: Satın alma ve kiralama olmak üzere 2 şekilde temin edilebiliyor. Bu konuda yetkili banka Ziraat Bankası. Cihazı satın almak için 40 dolar, aylık kiralama için ise köprü geçişi ücreti olan 3 YTL ödemek gerekiyor. Cihaz satın alındığında 30 ay, kiralandığında ise sınırsız garanti sağlanıyor.

    - KGS: KGS`nin de nakit ve kredili olmak üzere 2 şekli bulunuyor. İş Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası veya Halk Bankası`ndan 1-1.5 YTL karşılığında temin edilebilen nakit KGS için kontür yükleniyor, kredili KGS için ise harcamadan sonra ekstre ile ödeme yapılıyor.

    OGS ve KGS arasındaki bir diğer fark, OGS ile geçiş yaparken aracınızı durdurmanıza gerek kalmıyor, sistem elektronik etiketi okuyor. Kartlı sistemde ise aracınızı durdurarak, kartınızı okuyucu üniteye 10 santimetreye kadar yaklaştırmanız gerekiyor.

    Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, OGS ve KGS`lerin ilgili bankaların yanı sıra PTT şubeleri, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, Mahmutbey ve Çamlıca gişe istasyonlarından da temin edilebildiğini belirtti.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
995 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.