Borsa`da Fren Patladi.

27.07.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Hazine`nin duzenleyecegiihalelerle piyasadan para cikabilecegi endisesi ve faizlerde yasanan puanlik yukselisler haftanin ilk gunu piyasayi tedirgin ederken, artan `genel grev soylentileri` piyasaya yuzde 4.38 deger kaybettirdi. Aciklanan ekonomik paketten umdugunu bulamayarak gecen hafta gerileyen borsa endeksinin haftanin ilk gunu yon arayisinda oldugu gozlendi. Beklentilerin haftanin ikinci yarisinda yogunlasmasi, yapilacak ihalede piyasadan para cikabilecegi endisesi, sosyal guvenlik reformunun meclis`ten gecemeyecegi dusuncesi ve artan genel grev soylentisi piyasadaki tedirginligi artirdi. Bu gelismelerin yani sira uluslararasi borsalarin izledigi seyirin de piyasa uzerinde etkili oldugu dikkat cekti. Gun boyunca satis agirlikli bir seyir izleyen borsa endeksi 5.782-5.517 araliginda hareket ederek gunu 5.529 puandan kapatti. Hisse senetleri ortalama yuzde 4.38 deger kaybederken, toplam islem hacmi 75.3 trilyon lira oldu. Ilk seansta en dusuk 5.650 seviyelerini goren ve seansi 5.745 puandan tamamlayan borsa endeksi, ikinci seansta 5.600 seviyelerinde tutunmaya calismasina ragmen, artan satislarin etkisiyle dususten kurtulamadi. Piyasadaki dususte beklentilerin zayiflamasinin etkili oldugunu belirten uzmanlar, endeksin 5.500 seviyelerine gerilemesinde net bir gelismenin olmadigina dikkat cekiyorlar. Bugun tahkim konusunda yapilacak gorusmelerin yani sira sosyal guvenlik yasasi ile ilgili olarak atilacak olumlu adimlarin piyasada tepki alimlarini gundeme getirebilecegini belirten uzmanlar, Hazine tarafindan bugun duzenlenecek olan degisken faizli uc yillik tahvil ihalesinde olusacak faiz oraninin da piyasanin yonu uzerinde belirleyici olacagina dikkat cekiyorlar. Alti aylik bilanco donemi olmasi nedeniyle secici hareketlerin artacagini belirtilirken, piyasanin gelismelere bagli olarak dalgali seyrine devam edecegi tahmin ediliyor. Genel olarak orta ve uzun vadeali beklentilerin surdugunu belirten uzmanlar, sosyal guvenlik yasa tasarisinin bu hafta meclis plan butce komisyouna gelecegini, ozellestirme ve uluslararasi tahkim konusunda duzenlemeler ongoren anayasa degisikligi teklifinin de Anayasa Komisyonunda gorusulmesi bugun devam edilecegine dikkat cekiyorlar. Bu konularda yasanacak gelismelerin yani sira endeksin su an bulundugu seviyelerde yapilacak alimlarin yararli olacagi gorusunde birlesen uzmanlar, dis piyaslaarin da takip edilmesi gerektigine dikkat cekiyorlar. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.017 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.