Borsada FED ve MB başkanlığı sıkıntısı

21.03.2006 - 16:36 | Son Güncelleme :

Bernanke`nin konuşmasının ardından faiz artışı ile ilgili tedirginlik ve MB Başkanı`nın atanması konusundaki belirsizlik borsayı tedirgin ediyor

    Haftanın ilk işlem gününü 44 bin 426 puan seviyesinden tamamlayan endeks günün ilk seansını satışlarla geçirdi. Gelen satışlarla 43 bin 628 seviyesine kadar gerileyen endeks tekrar 44 binin üzerine çıkmaya çalıştı. Zaman zaman bunda başarılı olan ancak bu seviyenin üzerinde kalmakta zorlanan borsa bileşik endeksi, seansın sonlarına doğru tekrar geriledi ve günün ilk seansını 44 bin noktasının altında tamamladı.

    Günün ilk yarısında 43 bin 628 – 44 bin 426 puan aralığında hareket eden borsa bileşik endeksi, günün ilk seansını 554 puanlık düşüşle 43 bin 871 puan seviyesinden kapadı.

   Borsa ikinci seansa alım eğilimiyle başladı. Alımlarla 44 bin seviyesinin üzerine çıkan endeks, ikinci seansta bu seviyenin üzerinde hareket etti ve günü de bu noktanın üzerinde tamamladı.

    Borsadaki bugünkü gerilemede FED Başkanı Bernanke`nin konuşmasının ardından faiz artışı ile ilgili tedirginlik etkili oldu. Zira Bernanke`nin konuşmasının ardından uluslararası piyasalarda doların yükselişe geçtiği görüldü. 

    MB başkanlığı sıkıntısı sürüyor

   Bunun yanında iç piyasada Merkez Bankası Başkanı`nın atanması konusundaki belirsizlik sürüyor. Bu kanattan gelebilecek açıklamaları piyasa yakından takip ediyor. Şu ana kadarki gelişmelerde Hükümetin adayının Erdem Başçı olmadığı yönünde.

    Piyasa şimdi başka isimler üzerinde duruyor. Uzmanlara göre şu anda mevcut adaylar arasından birisinin bu göreve getirilmesi piyasa üzerinde bir sıkıntı yaratmayabilir. Ancak konuşulan isimlerin dışındaki bir ismin MB Başkanlığı’na atanması piyasalar üzerinde tedirginlik yaratabilir. Piyasada tedirginliğe yol açabilecek bir başka gelişme ise bu sürecin uzaması. 

    Bu beklentiler ışığında gün boyu 43 bin 628 – 44 bin 399 puan aralığında hareket eden endeks günü 26 puanlık kayıpla 44 bin 399 puan seviyesinden tamamladı. Hisse senetlerinin ortalama olarak yüzde 0,06 oranında değer kaybettiği gün sonunda toplam 1,1 milyar YTL işlem hacmi gerçekleşti.



[D-FİNANS/AR-GE]


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
996 TL        
BORSA
1.005 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.016 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.