CarrefourSA: Etiğe aykırı bir şey yok sadece hızlıydık

06.05.2005 - 10:42 | Son Güncelleme :

CarrefourSA`nın Fiba Holding`e ait Gima`yı almasının ardından Koç`un `Migros, dürüst satıcı` ilanlarıyla başlayan `etik` tartışmasına CarrefourSA cephesinden yanıt geldi. Alımı yöneten CarrefourSA Genel Müdürü Luc De Noirmont, Sabancı Holding Gıda Grup Direktörü Ali Serhan Şahin, DiaSA Genel Müdürü Ömer Egesel`in de katıldığı basın toplantısında, Biz rakiplerimize, özellikle Migros Grubu`na karşı çok saygılıyız. Carrefour için etik değerler bütün ilişkilerimizde her zaman önemli olmuştur ve bu operasyon da tamamıyla bu ilkeye saygı duymaktadır. Ama ticari tartışmalar ve pazarlıkların olması da doğaldır diye konuştu.

Her şey Maltepe mağazasında başladı
Gima konusundaki ilk yeşil ışığın Carrefour Dünya Başkanı`nın 13 Şubat`ta Maltepe mağazası açılışına geldiğinde Güler Sabancı ile görüşmeler sırasında ortaya çıktığını açıklayan Noirmont, satın alma sürecini şöyle anlattı:

Carrefour Türkiye`de gelişmek istiyor ve ulusal bir zincir satın almamız gerekiyordu. İki imkanımız vardı. Bunlardan biri Gima idi. Gima bizim için büyük bir potansiyeldi. Geçen hafta Gima`nın satışına ilişkin bilgileri aldığımızda sahiplerini çağırdım ve Sizinle konuşabilir miyiz? diye müzakereye açık olup olmadıklarını sordum. Olumlu yanıt alınca 24 saat içinde müzakereler başladı. Üç gün sürdü ve süreç çok açıktı. Carrefour bana Pazartesi günü Gima`nın alımına ilişkin yeşil ışık yakmıştı. Carrefour Başkanı, Sabancı ile Gima için imza atabileceğimi ifade etti. Satış üç günde sonuçlandı. Zannediyorum ki başarının sırrı hızda yatıyor. Ciddi davrandık,
gayet ciddi çalıştık.

Fırsat bulduk, 48 saate işi bitirdik
CarrefourSA Genel Müdürü Noirmont, etik tartışmaları ile ilgili olarak ise Bizlerle çalışanlar için de etik var, hissedarlara karşı da etik davranmalıyız. Bu operasyon tamamıyla bu ilkelere saygı duymaktadır. Biz fırsat bulduk. Bir satıcı vardı. Biz alıcıydık Fiyata `evet` dedik ve 48 saatte de kararı verdik diye konuştu.

Sabancı ile ilişkiler daha da güçlenecek
Türkiye`yi Avrupa`nın Çin`i gibi gördüklerini dile getiren CarrefourSA Genel Müdürü Noirmont, Carrefour`un Sabancı ile olan ortaklığını bundan sonra güçlendireceklerini söyledi. Gima ve Carrefour`un birbirini tamamlayan şirketler olduğunu belirten Noirmont, operasyonun yeni kariyer fırsatları açısından çalışanlara çok büyük olanaklar tanıyacağını da açıkladı.

Tansaş`ı inceledik henüz düşünüyoruz
Türkiye`nin en büyük dağıtıcısı olmayı hedeflediklerini söyleyen Noirmont, bu doğrultuda Tansaş`ı da satın almayı düşünme aşamasında olduklarını kaydetti. Noirmont, Türkiye`de bütün dağıtıcılarla temasta olan Tansaş, herkes tarafından benimseniyor. Tansaş`ı tetkik ettim ve halen sadece düşünüyoruz. Çok aktöre de yer var Türkiye`de. Yegane de biz değiliz, biliyoruz dedi.

Gima mı Champion mu müşteri karar verecek Endi`ler Dia olacak
Satış tamamlandığında Endi mağazalarını indirim market kategorisindeki Dia markalarına dönüştüreceklerini söyleyen Noirmont, Süpermarket kategorisinde ChampionSA ve Gima`nın yapılanması konusunda da tüketiciler belirleyici olacak dedi. Sanırım Haziran sonunda biz resmen iki tane müşterek şirket olacağız diyen Noirmont, Gima`nın değerinin yüzde 45`inin marka değeri olarak düşünüldüğünü de vurguladı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.