Cerablus'a askeri harekât : Dakika dakika operasyon

24.08.2016 - 09:48 | Son Güncelleme :
Cerablus'a askeri harekât : Dakika dakika operasyon | Genel Haberler

Suriye'nin Cerablus kentindeki IŞİD unsurlarını temizlemek üzere Türkiye'nin uluslararası koalisyon desteğiyle başlattığı askeri operasyonda son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Bordo bereliler Suriye'ye girdi, obüs-roket atar ve tank atışı altına alınan bölgeyi Türk savaş uçakları da bombalıyor.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre; İşte dakika dakika Cerablus operasyonu:

15.38: ÖSO'nun Cerablus kent merkezine girdiğine yönelik iddialar an itibariyle yetkililerce doğrulanmış değil.

15.19: CHP'den ilk tepki: "Hükümet de, topyekun mücadeleyi ortaya koymuş değil. Bir kez daha açık bir çağrıda bulunuyoruz, sadece Cerablus'da değil kendi topraklarımızda da mücadeleye davet ediyoruz."

Haberin Devamı

15.07: Fırat Kalkanı operasyonunda yaralanan ÖSO mensuplarının Türkiye'ye sevki sürüyor.

14.35: Fırat Kalkanı operasyonu sürerken, Suriye'deki durumla doğrudan bağlantılı iki önemli yabancı konuk Ankara'da: ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani.

14.22: Suriye sınırından yaklaşık 3 kilometre içerideki Keklice Köyü'nün ardından Kıvırcık Köyü de IŞİD'den alındı.

14.01: İstanbul'da bulunan birliklerinden çıkan 14 adet A-4 Leopard 2 tipi tank, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinden Gaziantep'e götürülmek üzere trene yüklendi.

13.22: Askeri kaynaklara göre Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Suriye sınırından yaklaşık 3 kilometre içerideki Keklice köyünü ele geçirdi.

13.05: Bir süredir sessiz olan sınırda tekrar büyük bir patlama sesi duyuldu. Cerablus'a yönelik bombardıman yeniden hızlandı.

12.21: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, operasyonu eleştiren PYD lideri Salih Müslim'e cevap verdi: "Bataklıktan bahsediyor... Sen burada Türkiye’nin ne yapacağını değil sana ne olacağını düşünmelisin. Türkiye’nin hedefi bataklığı kurutmaktır. Senin ajandan buysa sen de korkabilirsin."

12.04: Sınırı geçen TSK tanklarını ÖSO birlikleri karşıladı. Bu kişilerin kollarında yer alan karşılayanların kollarındaki 'kırmızı' ve 'mavi' bantlar dikkat çekti.

Haberin Devamı

11.45: Karkamış ilçesinin karşısında, Suriye tarafında bir patlama meydana geldi. Bölgedeki Hürriyet muhabiri Fevzi Kızılkoyun'a konuşan yerel kaynaklara göre, sosyal medyada IŞİD’in bir bombalı araç patlattığı iddiasının asılsız... Bölgeye Türkiye tarafından topçu ateşi ve hava operasyonları sürüyor.

11.35: Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu sabah 04.00 itibariyle Suriye’nin kuzeyinde sürekli ülkemizi oradan tehdit eden terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda. Bir millet şüphesiz ki onuruyla, gururuyla vardır. Bir millet istikbal mücadelesine iman etmesiyle vardır. Şu anda da ne yazık ki Suriye’den ülkemize Gaziantep Kilis tüm bu bölgelere yapılan bu saldırılar işi bir yere kadar getirdi. Artık son dedik bu işi burada noktalanması lazım ve bu sabah 4 itibariyle süreç başladı. Bizi tehdit eden DAİŞ ve PYD'ye yönelik operasyon başladı."

11.20: Suriye tarafından atılan iki havan mermisi Karkamış'ta boş araziye düştü.

11.07: Hürriyet muhabiri Uğur Ergan'ın verdiği bilgiye göre Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait tanklar saat 11.07 itibariyle Suriye’ye giriş yaptı. Tanklar IŞİD hedeflerini vuruyor.

11.05: Suriyeli muhalif unsurların Cerablus'a doğru ilerlemeye başladığı gözleniyor.

10.50: Türkiye tarafından açılan topçu ateşi yeniden yoğunlaştı.

10.25: Hürriyet muhabiri Fevzi Kızılkoyun, Karkamış'ta sınır bölgesinde... Sınırın Suriye tarafından dumanlar yükseliyor. Kızılkoyun, "Hava operasyonu aralıklarla devam ediyor" dedi. Fırat Kalkanı operasyonunda Cerablus'un ardından, IŞİD'in elinde Mare'ye kadar uzanan 70 km'lik hattın temizlenmesi bekleniyor.

10.19: Reuters'ın haberine göre ABD'den üst düzey bir yetkili ABD'nin operasyona havadan destek vereceğini, havadan koruma sağlayacağını ve planlar konusunda Türkiye ile koordinasyon halinde kalacağını söyledi.

10.16: Şu ana kadar topçu ve roket atarlarla 81 hedefe 294 atış yapıldı, atışlar sürüyor.

Haberin Devamı

10.06: İçişleri Bakanı Efkan Ala canlı yayında konuşuyor: "Türkiye terörle savaş halinde. Türkiye'ye yönelik açık tehlike söz konusudur, seyirci kalamayız. Karkamış'taki vatandaşlarımız güvenli bölgelere alındı." 

09:47: Operasyonun ismi açıklandı: Fırat Kalkanı

09.43: Askeri harekatı 15 Temmuz darbe girişiminin kaderini değiştiren Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı yönetiyor.

09.35: PYD lideri Salih Müslim tepki gösterdi, “Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir” diye tweet attı.

09.20: Cerablus'tan atılan havan mermisi Karkamış ilçe merkezinde boş bir araziye düştü.

09.05: Askeri kaynaklara göre topçu atışıyla 70 hedef "tam isabetle" vuruldu.

08.36: DHA canlı yayınında, Türk tanklarının sınıra iyice yaklaştığı görülüyor. Yol temizleme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

08.07: Reuters'ın haberine göre sınırdaki Türk tankları da atışa başladı. 

07.50: Askeri kaynaklara göre 12 hedeften 11'i tam isabetle vuruldu.

07.48: DHA'ya göre tanklar sınıra geldi.

TANKLAR VE İŞ MAKİNELERİ BÖLGEDE

07.25: Askeri harekat nedeniyle Gaziantep'te bazı bölgeler özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

07.15: Reuters, ismini vermediği bir Türk yetkiliye dayanarak Türk özel kuvvetlerinden bir grubun Suriye'ye girdiğini öne sürse de, askeri kaynaklar geçit açma faaliyetlerinin sürdüğünü ve kara harekatının henüz başlamadığını bildiriyor.

06.30: Cerablus bir kez daha TSK tarafından havadan vuruldu.

06.10: Türk F-16'ları bir kez daha hava harekatı düzenlendi.

06.08: Türkiye, 24 Kasım 2015'te Rus uçağını düşürmesinden beri ilk kez Suriye'de hava harekatı düzenledi. Bordo berelilerin işaretlediği hedefleri vuruyorlar.

05.55: Bordo bereliler Suriye'de... 

05.45: TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Bu saate kadar 63 hedefe 224 atım yapıldı.

04.05: Cerablus ile Gaziantep'in Karkamış ilçesini sadece sınır ve demiryolu ayırıyor. TSK, sınırda daha önceden belirlenmiş noktalardan geçiş için iş makinelerini kullanmaya başladı.

04.00: Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait TOPÇU obüsleri ve ÇNRA çok namlulu roket atarları Cerablus'u bombalamaya başladı.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
993 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.