Çin ve Uzak Doğu’dan gelen turist sayısını artıracak hamle

23.06.2016 - 11:24 | Son Güncelleme :
Çin ve Uzak Doğu’dan gelen turist sayısını artıracak hamle | Genel Haberler

UnionPay International (UPI) ve Türkiye İş Bankası, online turizmin en önemli adreslerinden www.otel.com’da bir yeniliğe imza attı. Bu sayede UnionPay kart sahiplerine daha kaliteli ve güvenli ödeme seçeneği hizmeti sunuluyor.

Bu işbirliği aracılığıyla Türkiye’de ilk defa bir turizm web sitesi UnionPay kartlara açılıyor ve bu yeniliğin başta Çin ve Uzak Doğu’dan gelen talepler olmak üzere turizm satışlarını arttırması bekleniyor.

2014 yılından bu yana Bankamatik cihazlarında UnionPay kartlarını kabul eden İş Bankası, bu kez de UnionPay ile Türkiye’nin turizm gelirlerine olumlu katkı sağlayacak bir çalışmaya imza attı. İki kuruluşun “Metglobal” adlı turizm şirketi çatısı altında yer alan www.otel.com ile yaptıkları geliştirme sayesinde, otel.com kullanıcıları artık direkt olarak UnionPay online ödeme sistemine bağlanabilecek ve UnionPay kartlarıyla ödeme yapabilecek.

Haberin Devamı

Yaklaşık 20 yıldır turizm alanında faaliyetlerini sürdüren Metglobal çatısı altında yer alan otel.com, 190 farklı ülkede, 20 bin bölgede, 200 bin otel seçeneğini bünyesinde barındırıyor.

Ayda 5 milyonu aşkın sayfa gösterimi yapan ve yıllık 1 milyonu aşkın oda satan sitede UnionPay kartlarının kullanılıyor olmasıyla, özellikle Çinli ve Uzak Doğulu turist sayısının katlanarak artması bekleniyor. 

SIRADA YENİ PAZARLAR VAR

Konu hakkında açıklamada bulunan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen; “Perakendeden, ulaşıma, turizmden, teknolojiye birçok sektörde girişimcilere güvenli e-ticaretin kapılarını açan İş Bankası, dünyada en fazla kart sayısına sahip ödeme sistemi ağı olan UnionPay ile yaptığı bu işbirliği sonucunda, üye iş yerlerine sunduğu hizmette ürün çeşitliliğini artırmıştır” dedi. 
UnionPay ile işbirliklerinden memnun olduklarını dile getiren Otel.com Direktörü Carlos Esteve Ferrandis ise “UnionPay'i Paytrek Ödeme platform üzerinden otel.com’a entegre ederek, Çin ve Uzak Doğu gibi hızlı büyüyen pazarlarda yer alması açısından önemli bir adım attık. E-ticaret sektöründe başarılı olmanın ön koşulu olan yerelleşmenin bilinci ile bu tarz yerel ödeme sistemlerini bünyemize katarak satış sürecinin en kritik noktasını da aşmış oluyoruz. Otel.com'un uluslararası büyüme stratejisi çerçevesinde, gelecek aylarda UnionPay'i başka pazarlara da açmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

UnionPay International (UPI) Orta Doğu Bölgesi Genel Müdürü Han Wang ise  “Bu gelişmeyi UPI olarak heyecanla karşılıyoruz” “Dünyanın hızla büyüyen kart kuruluşu UnionPay kartlarının İş Bankası aracılığıyla otel.com’da kullanılıyor olmasının sonuçlarını yakın zamanda Türkiye turizm sektörü fark edecektir” dedi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.010 TL        
EURO
993 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.