Çukurva Istanbul Yaklasımı`nda

02.01.2003 - 09:40 | Son Güncelleme :

Çukurova Grubu ve Yapı Kredi Finansal Yeniden Yapılandırma anlaşması imzaladı. Buna göre bankanın Çukurova Grubu kredileri yeniden yapılandırıldı. İlk 3 yıl için, yıl sonlarında ödenmek üzere LIBOR artı 3.5 faiz koşulu getirildi

Türkiye`nin en büyük bankalarından Yapı Kredi ile önde gelen grubu Çukurova kamuoyunda İstanbul Yaklaşımı olarak bilinen Finansal Yeniden Yapılandırma Anlaşması imzaladı. Yapı Kredi`den Borsa`ya gönderilen açıklamaya göre, söz konusu anlaşma gereğince bankanın Çukurova Grubu kredilerinin yeniden yapılandırıldığı ve anlaşmanın imzalanmasından itibaren ilk 3 yıl, yıl sonlarında ödenmek üzere LIBOR artı 3.5 oranında faiz koşulu getirildiği bildirildi.

31 Aralık`ta imzalandı

Yapı Kredi`den yapılan açıklama şöyle: `Çukurova Grubu ve bünyesindeki şirketlerin bankamıza olan kredi borçlarının finansal yeniden yapılandırılması (İstanbul Yaklaşımı) için bankamızın `Lider Banka` sıfatıyla Finansal Yeniden Yapılandırılması Koordinasyon Sekreteryası Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.`ne başvurulmasına karar verildiği ve bankamız Finansal Yeniden Yapılandırma Koordinasyon Sekreteryalığı`nda finansal yeniden yapılandırma sürecini başlattığı 27.12.2002 tarihli I. Alacaklı Bankalar Konsorsiyum (ABK) toplantısında Çukurova Grubu şirketleri ile aynı risk grubunda bulunan bankamızın da Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması`nın VI. Bölüm 15. Maddesi hükmü gereğince sözleşmeyi münferiden akdedebileceği bildirilmişti. Bankamızın 31 Aralık`ta yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Çukurova Grubu ile Finansal Yeniden Yapılandırma Anlaşması imzalanmasına karar verilmiş ve anlaşma aynı gün imzalanmıştır.`

Yapı Kredi anlaşmaya göre, ilk 3 yılı takiben 6 ayda bir ana para taksitlerinin, yıl sonlarında da aynı oranda faiz ödemesinin yapılacağını kaydetti. Açıklamaya göre, sözleşme hükümleri gereğince Çukurova Grubu`ndan; 268 milyon 906 bin 707 dolar tutarında ödemeyi teminen, bağımsız değerleme şirketlerinden alınan çalışmalar doğrultusunda yapılan değerleme sonucunda A-Tel Pazarlama ve Servis Hizmetleri A.Ş`nin sermayesinin yüzde 50`sine tekabül eden 7 milyon adet hisse Yapı Kredi`ye 269 milyon ABD Doları bedelle geçti.

Hisse devirleri olabilir

Açıklamaya göre sözleşmede şu hüküm de yer aldı: `Çukurova Grubu Şirketleri, TMSF bünyesindeki Pamukbank T.A.Ş ve Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) nezdinde bulunan her türlü borçlarının tasfiyesi/yeniden yapılandırılması amacıyla gerekli görüşmeleri yaparak borcun asgari yüzde 50`sinin nakden veya ilgililerce müştereken belirlenecek ve değerleme konusunda tecrübesi bulunan 1-2 kuruluşça yapılacak değerlendirmeler üzerinden grubun ortak olduğu şirketlerin hisse senetlerinin borca karşılık olarak devredilmesi suretiyle ödenmesi, bakiye tutarı ise makul bir süre içerisinde ödenmesine ilişkin bir borç ödeme protokolü üzerinde Grup ve TMSF veya Pamukbank arasında 31 Ocak 2003`e kadar anlaşmayla sonuçlanmaması halinde, iş bu sözleşme ve bu sözleşmenin uygulanmasına ilişkin olarak yapılan diğer her türlü sözleşme ve işlemler sona erecektir.`



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.