Dengeleri Tupras Bozdu.

17.11.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsada hisseleri islem gorenbuyuk gruplarin karlari enflasyonun altinda ezildi. Ancak Tupras`in zarardan kara gecmesi ve 58 trilyonluk kar etmesi dengeleri degistirdi. Kamularin dahil oldugu 9 buyuk grubun toplam karliliklari 97`nin 9 aylik doneminde 310 trliyon iken bu yilin ayni doneminde 619 trilyona cikti. Gruplarin toplam karlarindaki degisim yuzde 99.57 olarak gerceklesti. Kamular dahil edilmeden 8 grubun toplam karliligi alindiginda gruplarin toplam karliliklarindaki artis yuzde 71 oldu. En dusuk kar artisi Eczacibasi Grubu`nda gerceklesti. Grup sirketleri gecen yilin 9 ayinda 1.9 trilyon olan net kari bu yilin ayni doneminde 2 trilyona yukseltti. Kar artisi yuzde 8.29 olarak gerceklesti. Koc Toplulugu`nun ortalama kar artisi yuzde 9.29 olarak gerceklesirken, Sabanci Toplulugu sirketlerinin kar artisi yuzde 80.24 oldu. Koc Grubu`nun toplam karliliginin dusmesinde Tofas Fabrika`nin 13 trilyonluk zarar aciklamasi etkili oldu. Yilbasinda hukumetin enflasyon hedefleri dogrultusunda hareket edecegini aciklayan Koc Toplulugu`Nda, sirketlerin 1997 sonu itibariyle yillik yuzde 123.29 olarak gerceklesen ortalama net kar artisi, bu yilin ilk 9 ayinda, gecen yilin ayni donemine gore sadece yuzde 9.29 artti. Sabanci`nin yildizi Oysa Nigde Cimento. Sirket yuzde 177.20`lik kar artisi ile grupta en yuksek kar artisini gerceklestirdi. Bu sirketin kari, 503 milyar 114 milyon liradan 1 trilyon 394 milyar 650 milyon liraya yukseldi. Sabanci Holding`in kari yuzde 133.83, Akcansa`nin kari yuzde 121.76, Akbank`in kari yuzde 106.49 oraninda artti. (YENIYUZYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
994 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.