Doğalgazdan 1 TL daha alınacak!

24.09.2013 - 12:31 | Son Güncelleme :

Başkentgaz’ı alan Torunlar Grubu`ndan aboneleri kızdıracak yeni bir uygulama geldi

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dogalgaz_5.jpg">Başkentgaz’ı alan Torunlar Grubu`ndan aboneleri kızdıracak yeni bir uygulama geldi.

Başkentgaz’ın yüzde 100’ünün özelleşmesiyle birlikte ilk olarak gaz satışlarında metreküp sınırlaması getirilmişti. Tepki çeken uygulamanın ardından aboneleri kızdıracak ikinci bir adım daha atıldı.

Cumhuriyet`in haberine göre, artık Ankaralılar her doğalgaz alımı yaptıklarında “işlem ücreti” adı altında 1 TL ödemek zorunda.

Başkentgaz’ın Ankara’da 2 milyon abonesi bulunuyor. Her abonenin ayda bir kere gaz alması durumunda ilgili kurumların kasasına 2 milyon TL girecek.

Anakent Belediyesi’nin en çok gelir getiren kurumlarından Başkentgaz’ın satılması, Ankaralıların sırtına yeni bedeller yüklüyor. Sonuca bağlanamayan ihalelerin ardından, son ihale öncesinde yüzde 100’ünün özelleşmesi kararlaştırılan Başkentgaz’ın yeni sahipleri özelleşmenin ardından tüketiciye ek yükler getiriyor. Satışın ardından Ankaralıların tepkisini çeken ilk uygulama, gaz satışına sınırlama getirilmesi oldu. Mevsimlere göre farklılık gösteren metreküp sınırlamalarında, başkentlilerin özellikle kış aylarından sıkıntı yaşayabileceği öngörülüyor.

Başkentgaz sınırlamanın ardından özelleşme öncesinde olmayan bir uygulamaya daha başladı. Yeni uygulamayla PTT ve gaz satışı yapan bankalar, abonelerden gaz alımı sırasında 1 TL “işlem ücreti” alıyor. 2 milyon aboneli Başkentgaz’ın her müşterisinin ayda bir kez gaz alımı yaptığı düşünüldüğünde, şirketin kasasına fazladan 2 milyon TL para giriyor.

İşme ücreti uygulaması özelleştirme sonrası başlatılırken, daha önce bankalarla yaptığı, “mekânik sayaç abonelerinin doğalgaz fatura bedelleri ve elektronik sayaç abonelerine doğalgaz satışının tahsiline ilişkin protokol”e göre, bankalar, “Gaz almak için müracaat eden Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. abonelerinden komisyon/masraf vb. nam altında hiçbir ücret telap etmeyecektir” ifadeleri yer alıyordu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.