Dövizzedeler açlık eylemine başladı

14.08.2014 - 09:41 | Son Güncelleme :

Kredi çeken mağdurlar BDDK önünde eylem yaptı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/BDDK.Jpeg">

Ev sahibi olmak için bankalardan kredi çeken, ancak kredilerin Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden yapılandırılmasıyla zorda kalan 400 mağdur, BDDK önünde açlık eylemi başlattı

İstanbul'daki şube önünde toplanan mağdurlar, yaşanması muhtemel sağlık sorunları karşısında sorumlunun bankalar ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu olacağını belirtti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) gayrettepe'de bulunan şubesi önünde toplanan mağdurlar, hem oturma eylemi yaptı, hem de açlık grevine başladı. 'Her canlı ölümü tadacaktır', 'Siz bizi yaşarken öldürdünüz', 'Bankalar en son donumuz kaldı, onu da siz almadan biz getirdik' yazılı pankartlar açan mağdurlar ve yakınları, 2006 ile 2008 yılları arasında konut kredisi için bankalara başvurduklarını ancak bankaların yönlendirmeleriyle Türk lirası yerine dövize endeksli Japon Yeni ve İsviçre Frangı kullanarak mağdur edildiklerini söyledi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Mağdurlar adına konuşan Alper Dipi, döviz mağdurları olarak oturma eylemi yapmaya başladıklarını ve mağduriyetleri giderilinceye kadar eyleme devam edeceklerini belirtti. Bazı mağdurların oturma eylemi ile birlikte açlık eylemi de yapacaklarını kaydeden Dipi, ev almak için döviz kredisiyle vade uzatan mağdurların zorda kaldığını, Bankalar Birliği'nin tavsiye kararına rağmen bu bankaların keyfi uygulamalarla bu tavsiye kararını yerine getirmediğini anlattı.

##$HABER_949444$##

Dipi, İlgili tavsiye kararı gereği yaklaşık 3 bin mağdurdan 2 bin 600'ünün yapılandırılması bitti. Geriye kalan 400 mağdur TC vatandaşı değil midir? Neden yapılmıyor? TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber'e soruyoruz; herkese yapılan bize neden yapılmıyor? ifadelerini kullandı.

Eylemleri sırasında olası olumsuzluklar ve sağlık sorunları yaşanması durumunda sorumluluğun ilgili bankalarda ve Recep Berber'de olduğunu ifade eden Dipi, Ben 175 bin TL kredi çektim. 6 yıl geçti, 244 bin lira para ödedim. bugün kredimi kapatmak istediğimde banka benden 200 bin TL para istiyor. Yaklaşık 450 bin TL ödeme yapacağım şu anda. Aldığım evin değeri 300 bin TL etmiyor. Bunlar yüzünden ciddi sağlık sorunu yaşayan, boşanan, intiharın eşiğine gelen hatta intihar etmiş mağdur bile var. şeklinde konuştu.

400 mağdur ile ilgili düzenlemenin sürüncemede bırakıldığını kaydeden Dipi, Biz bu işin bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Biz devlet yardımı değil, kur riskinin ortadan kaldırılarak ödediğimiz paraların ana paradan düşülerek yapılandırılmasını istiyoruz. dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.