Dünya terör saldırısını kınadı

21.07.2015 - 10:22 | Son Güncelleme :
Dünya terör saldırısını kınadı | Genel Haberler

ABD, Katar, Mısır ve Pakistan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Suruç'taki terör olayı, dünya devletleri tarafından kınandı. ABD, Pakistan, Katar ve Mısır'dan kınama mesajları yayımlandı.

BM Genel Sekreteri Ban, saldırıyı kınadı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını kınayarak hiçbir gerekçenin sivilleri hedef almayı meşru gösteremeyeceğini bildirdi.

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

Haberin Devamı

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile Türk halkı ve hükümetine taziyelerini sunan Genel Sekreter Ban, saldırının faillerinin bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını umduğunu belirtti.

Ban, saldırıyı kınayarak "Hiçbir gerekçe ve sorun, sivilleri hedef almayı haklı gösteremez" ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, gazetecilerin sorusu üzerine, saldırıyı IŞİD'in düzenlediğine yönelik duyumlar olduğunu ancak henüz bu iddiaların doğrulanmadığını söyledi.

ABD

ABD Dışişleri Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suruç'ta düzenlenen terör saldırısıyla ilgili basın bildirisi yayınladı.

Kirby, “ABD, Suruç'da düzenlenen ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesine, çok daha fazla kişinin yaralanmasına sebep olan terör saldırısını kınıyor” ifadesini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine başsağlığı dileyen Kirby, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmasını dilediklerini kaydetti.

Kirby, "ABD, önemli bir NATO üyesi ve DAEŞ'e karşı verdiğimiz mücadelede önemli bir ortağımız olan Türkiye ile dayanışma içinde olmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Katar ve Mısır'dan kınama

Arap dünyasının iki önemli ülkesi Katar ve Mısır, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Doha'nın "mücrim" saldırıyı "şiddetle kınadığı" ve reddettiği vurgulandı.

Katar'ın, güvenliğini karıştırarak masum insanlarını terörize etmeye çalışan eylemler karşısında ve sınır güvenliğini sağlamak için alacağı tüm önlemlerine destek için kardeş Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında durduğu belirtildi.

Doha'nın tüm form, gerekçe ve açıklamalara rağmen şiddet ve terörizmi reddettiği ifade edilen açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerine yer verildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedr Abdulati tarafından yapılan yazılı açıklamada da "Mısır, dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen ve masum insanları hedef alan tüm terör eylemlerini kınamaktadır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Mısır, tüm dünya ülkelerinin, terörün kökünün kurutulması için omuz omuza vererek net ve güçlü bir duruş sergilemesinin gerekli olduğunu ifade etmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Pakistan

Pakistan, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadı. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Pakistan'ın terörün her formuna şiddetle karşı olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Kardeş ülke Türkiye'nin Şanlıurfa ilinin Suruç bölgesinde gerçekleştirilen ve birçok kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırı sonucu yaralananların  bir an önce sağlığına kavuşmasını dilerken dualarımız saldırıya maruz kalanların aileleriyledir.  Pakistan, terörün her şekline tavizsiz şekilde karşı durmaktadır. Kardeş Türk halkı ve hükumetine acıların hızlıca telafi edilmesi için en içten dileklerimizi iletiyoruz."


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
995 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
995 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.