Endeks 3.5 cent`i kırarak rekor tazeledi

28.02.2006 - 12:09 | Son Güncelleme :

Şubat ayının ikinci yarısından itibaren çıkış trendini sürdüren ve 3.5 cent seviyesini hacimli kıran İMKB Endeksi, haftanın ilk gününü 890 puanlık artışla 47.729 puandan kapattı. Endeks, bu kapanışla rekor tazelerken, toplam işlem hacmi de 1.882 milyar YTL düzeyinde gerçekleşti. Endeksin dolar bazında tarihi seviye olan 3.7 cent`e doğru çıkış trendini sürdüreceği beklentisi artarken, söz konusu yükselişte dış borsalardaki olumlu seyrin yanı sıra, iç piyasadaki olumlu gelişmelerin etkili olduğu dikkat çekti. Sosyal güvenlik reformunun görüşülmeye başlanması, ocak ayında bütçenin 4.3 milyar YTL faiz dışı fazla vermesi ve Erdemir`de devir sözleşmesinin imzalanması piyasalar tarafından olumlu algılanırken, başta mali sektör hisseleri olmak üzere, İMKB -30 hisselerindeki hareketlilik endeksi rekor seviyeye taşıdığı gözlendi. Bu hafta endeksin yönü üzerinde, açıklanması beklenen ABD dördüncü çeyrek GSYİH büyüme rakamları, Avrupa Merkez Bankası`nın faiz kararları, petrol fiyatlarındaki seyir, ocak ayı dış ticaret verileri, şubat ayı enflasyon rakamları, Hazine`nin mart ayı borçlanma stratejisi, sosyal güvenlik ve enerji yasalarına ilişkin gelişmelerin etkili olması bekleniyor. Yeni hedef 3.7 cent Erciyes Menkul Araştırma Müdürü Tolga Arı, endeksin dolar bazında güçlü direnç seviyesi olan 3.5 cent seviyesinin hacimli kırıldığına işaret etti. Bu seviyenin kırılmasıyla endeksin çıkış seviyesini sürdürdüğünü belirten Arı, talep artışının yanı sıra, teknik göstergelerdeki olumlu görünümün, yükseliş ivmesinin korunduğuna işaret ettiğini vurguladı. Arı, `3.5 cent direncinin kırılmasıyla birlikte yeni hedef dolar bazında tarihi zirve seviyesi olan 3.7 cent. Kısa vadede ortaya çıkan olumlu görünümün etkisiyle, endeksin bu seviyeye doğru çıkışını sürdürmesini bekliyorum` dedi. Öte yandan, MB açıklamaları paralelinde faiz indirimi beklentisini nisandan, mart ayına çeken bono piyasasında, dış gelişmelerin yanı sıra 3 Mart`ta açıklanması beklenen enflasyon verilerine odaklı temkinli seyir hakim oldu. Piyasada en fazla işlem gören 5 Eylül 2007 vadeli gösterge bonoda ortalama bileşik faiz yüzde 13.59`dan kapandı. Söz konusu faiz oranı cuma kapanışta 13.54 olmuştu. Döviz piyasasında ise Merkez Bankası dolar kurunu 1.3113-1.3176 YTL, euro kurunu ise 1.5541-1.5616 YTL olarak açıkladı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.