Endise, ımkb`nin Bellalisi Oldu.

26.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :

Rusya`daki gelismelerin tedirginligi ve stopaj konusundaki bellirsizlik, ikinci seansta satislara neden olurken endeks 39 puan geriledi Rusya`da yasanan ekonomik ve siyasi krizin yani sira, bankalar arasindaki islemlerde uygulanacak olan stopaj ile hisse senetlerinin vergilendirilmesine iliskin belirsizlikler, borsadaki tedirginligin devam etmesine yol acti. ic ve dis piyaasalarda dengelerin oturmamasiyla birliikte beklentisiz kalan piyasada yabancilarin satislarini surdurecegine iliskin endiseler karamsarlik sanakinmeh hisse bazinda hareketler yasandi. endeks daralan hacimli yatay hareketini dun de surdurdu. Gun boyunca 3.239-3370 araliginda haareket eden endeks 39 puanlik dususle 3.253 seviyesinden kapadi. Hisise senetleri ortalama yuzde 1.20 oraninda deger kaybederken islem hacmi 43 trilyon lira oldu. Sektor endeksleri arasinda en fazla deger artisi yuzde 2.21 ile turizm endeksineede gerceklesirken, banka endeksi yuzde 2.90 oraninda deger kaybetti. "Piiyasalarda Stopaj beklentisi" Yeni vergi yasasinin Mecclis`te kabullunun ardindan baslayan faiz yukselisi piyasadaki satis baskisinin artirirken, bankalar arasi islemlere getirilen stopaj mali sektordeki tediginligi artirdi. Gunes Taner`iin gectigimiz hafta yaptigi aciklamalardastopaj konusunda piyasaanin beklentilerine cevap verilecegini ifade etmesi borsada alimlara neden olurken, bu haftaa da Maliye Bakani`nin aciklamalllari stopajin kaldirilacagina iliskin beklentileri artirdi. stopajin yani sira, hisse senetlerinin vergilendirilmesinden vazgeciilebilleceginin bizzat Basbakan tarafindan dile geetirilmesi de piyasaya olumlu yansirken, belirsizliigin surmesi temkinli hareketlere neden oldu. Stopajin sifirlanmasi ve vergi olayinin acikliga kavusmasi duruunda borsanin rahatlayacagini ifade eden uzmanlar yurtdisi gelismelerin de etkili olacagini kaydediyorlar. Ote yandan yabanci yatirimcilarinazine`nin itffaassinin ardindan doviz alip piyasadan cikacaklarina iliskin speekulasyyonlara da dikkat ceken borsacilar, oonumuzdeki ggunlerin haareketli gececegini belirtiyorlar. Taban arayisi suruyor Orta vaaaadede taban arayisi surduren endeksin, nakit sikintisi nedeniyle 3.25-3400 araliginda hareket edecegini ifaade eden borsacilar, 3.200 seviyelerinin ise destek yapilmaya calisildigini belirtiyorlar. Piyasanin yukari cikabilmesi icin gerekli olan sartlarin henuz olusmadigina dikkat ceken uzmanlar, seans baslarinda yasanan yukselislerin satis firsati olarak degerlendirildigini kaydediyorlar. Piyasalardaki para sikisikligi ve geecelik faizlerin yeuksek olusunun borsaya nakit girisini engelledigii belirtilirken, endeksin ic ve dis piiyalarda dengelerin belirginlesmesine kadar 3.000.3500 araciliginda hareket eedecegi kaydeediliyor. Dunya piyasalarinin toparlanma sureciine girmesi olumlu degerlendirilirken, Rusya`nun aciklayacagi kisa vaadeli borc odeme planinin kisa vadeli dalgalanmalara neden olabilecegi belirtiliyor. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.017 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.