Erez Umudu Azaliyor Mu?

30.12.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yalim Erez, hukumeti kurmakamaciyla siyasi parti liderleriyle yaptigi ilk tur gorusmeleri tamamlarken, piyasalar dun tam bir bekleme havasindaydi. Erez`in hukumeti kurup kuramayacagi henuz netlik kazanmadi. Fakat hukumet beklentilerinin azalmaya basladigi yorumlari, borsa ve faiz cephesini dun olumsuz etkiledi. Erez`in hukumeti kuracagi umuduyla gecen haftayi artisla tamamlayan borsada dun satislarin artmasi dikkat cekti. Aslinda dunku satislar, onceki gun ikinci seanstaki satislarin devami niteligindeydi. Sabah seansina satislarla baslayan borsa ilk seansin sonuna dogru biraz toparlanmasina karsin, birinci seansi binde 5`lik kayipla tamamladi. ikinci seans icinde gelen satislarla endeks birara yuzde 1.3 oraninda geriledi. Kapanisa dogru gelen son dakika alimlari ile biraz toparlanan borsa, gunu 5 puanlik kayipla 2 bin 579 puandan tamamladi. Hisseler ortalama binde 2 oraninda geriledi. Borsada islem hacmi de 40 trilyon lira duzeyinde gerceklesti. Yalim Erezin hukumeti kurma gorevini ustlenmesinden itibaren tavan ustune tavan yapan Haznedar Tugla hisselerindeki artis da dun tersine dondu. Dun sabah seansini 7 bin 300 liralik tavan fiyattan tamamlayan Haznedar, ikinci seansin basinda 8 bin 100 liralik tavan fiyati gormesine karsilik, daha sonra gelen satislarla, ilk seanstaki kapanis fiyati olan 7 bin 300 liranin da altina inerek, 6 bin 500 liraya geriledi. Fakat Yalim Erez`in henuz hukumet kurma cabalarindan herhangi bir sonuc alinamamasina karsin Haznedar Tugla hisselerine oynayanlar, az zamanda cok paralar kazandilar. Borsanin yani sira faiz cephesinde de dun tersine donus dikkati ekti. Onceki gun 9-10 puan birden gerileyerek yuzde 125`e kadar dusen bono oranlari, dun tekrar yukselise gecti. Bono oranlari dun tekrar yukselise gecti. Bono oranlari dun cesitli vadelerde 4-5 puan kadar yukselerek, tekrar yuzde 130`un uzerine ciktigi gozlendi. Bono oranlarinin dun tekrar yukselmesinde, hukumet kurma calismalarinda beklentilerin giderek azalmasinin yanisira Merkez Bankasi Baskani ile IMF Turkiye Masasi Sefi Martin hardy arasindaki karsilikli aciklamalarin da buyuk payi oldugu konusuluyor. Gecelik faizlerle repo oranlari, piyasalarda yasanan Turk Lirasi sikisikligi nedeniyle yuksek seyrini koruyor. Piyasalardaki son gelismelere karsin Erez`in hukumet kurma calismalarinda basari olasiligi devam ediyor. Erez`in bu cabalari bir iki gun icinde netlik kazanabilir. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.