Ergun Özen koltuğu bırakıyor

21.07.2015 - 10:03 | Son Güncelleme :
Ergun Özen koltuğu bırakıyor | Genel Haberler

Garanti Bankası'nda bayrak değişimi Eylül'de gerçekleşecek

Nisan 2000’den bu yana Garanti Bankası  genel müdürü olan Ergun Özen, eylülde koltuğunu genel müdür yardımcısı Fuat Erbil’e bırakıyor. Özen, bankada yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaya devam edecek.

Doğuş Grubu’nun Garanti Bankası’na ( GARAN ) ait hisselerinin satışına ilişkin beklenen onaylar, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’ndan (BDDK) çıkarken, bankanın yeni genel müdürünün kim olacağı da netleşti. Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; 1 Nisan 2000’den bu yana Garanti Bankası Genel Müdürü olan Ergun Özen, koltuğunu, 1999 yılından bu yana genel müdür yardımcısı görevini yürüten Fuat Erbil’e bırakıyor. Erbil’in, genel müdürlük koltuğuna geçişinin eylül ayında gerçekleşeceği öğrenilirken, Ergun Özen ise Garanti Bankası yönetim kurulu üyesi görevini yürütmeye devam edecek. Eylül ayında gerçekleşecek olan bu görev değişikliği aslında sadece Garanti Bankası için değil, Türk bankacılık sektörü için de önemli bir bayrak değişimi olacak. Şöyle ki, Nisan 2000’de Garanti’nin başına geçen Ergun Özen, 15.5 yıl ile sektörde en uzun süre genel müdürlük yapan sektörün duayen yöneticilerden biriydi.

Haberin Devamı

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

BANKAYI ZİRVEYE TAŞIDI 

Genel müdürlük koltuğuna oturduğu ilk yıllarda karşılaştığı sıkıntılı günleri başarıyla atlatan Özen, Ağustos 2001 itibarıyla Doğuş Grubu bünyesindeki Körfezbank ile Osmanlı Bankası birleşmesini, hemen ardından da Aralık 2001’de Osmanlı Bankası’nın Garanti Bankası bünyesine dahil olması operasyonlarını başarıyla yürüttü. Ardından da Ergun Özen ve ekibi yönetiminde adeta şaha kalkan Garanti Bankası, Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biri haline gelirken, hem Borsa İstanbul’da hem de doğrudan yatırım anlamında her dönemde yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Özen’in genel müdürlük döneminde bankaya, önce dünya devi General Electric, daha sonra da İspanyol BBVA’ya ortak oldu. 

Haberin Devamı

18 YILLIK GARANTİ'Lİ

Özen’in koltuğu devredeceği 23 yıllık bankacı Fuat Erbil 1999 yılından bu yana genel müdür yardımcılığı yaptığı bankada Özen’in en yakın ekip arkadaşlarından biri olarak biliniyor. 1997’de Garanti’ye Dağıtım Kanalları Birim Müdürü olarak katılan Erbil, Mart 2012’ye kadar bireysel bankacılıktan sorumluyken, o tarihten bu yana kurumsal bankacılık, finansal kurumlar, yurt dışı şube, temsilcilikler ve nakit yönetimi alanlarından sorumlu olarak görev yapıyordu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.006 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.