Faiz, Yedi Ay Sonra Yuzde 100`un Altinda.

09.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bonopiyasasinda faizler dun nihayet yuzde 100`un de altina indi. Bono oranlari haftanin ilk gununde, cesitli vadelerde 4-5 puan birden gerileyerek yuzde 97`ye kadar dustu. Boylece faizler yaklasik 7 aylik bir aradan sonra tekrar yuzde 100`un altina dusmus oldu. Gecen yil 9 Temmuz`da yuzde 72.21`lik oranla en dusuk seviyesini goren bono faizleri, bu tarihten itibaren yukselmeye baslamis ve 14 Agustos 1998`de yuzde 100`e ulasmisti. Bu tarihten sonra da yuzde 100`un uzerine cikan bono oranlari, Rusya`daki mali calkantinin kaosa donusmesine paralel yabancilarin Turkiye`yi de ayni kefeye koymasiyla, 1998 sonlarina dogru yuzde 150`ye kadar yukselmisti. Bolucubasinin gecen ay ortalarinda Turkiye`ye getirilmesi ile piyasalarda baslayan iyimserligin de etkisiyle bono oranlari yuzde 120`li seviyeye kadar dustu. Gecen haftaya yuzde 116 seviyesinde baslayan bono oranlari, hafta icinde subat ayi enflasyon rakamlarinin aciklanmasi ile yuzde 110 seviyesinin de altina dustu. Enflasyonun yuzde 50`nin altina inmesinin yarattigi iyimserligin yanisira, secim sonrasina donuk olumlu beklentiler de faiz cephesindeki dususu korukluyor. Faizler, gecen hafta yuzde 115`e gerilediginde, yuzde 110 seviyesi, fonlama maliyeti nedeniyle dip nokta olarak gosterildi. Ardindan yuzde 110 noktasi asagiya dogru kirildiginda, bu kez yuzde 105 ve yuzde 100 seviyeleri, ayni gerekcelerle en alt nokta olarak gosterildi. Cesitli vadelerde dun sabah yuzde 97`ye kadar gerileyen, ardindan kapanista yuzde 98 duzeyinde seyreden bono oranlari icin simdi yuzde 90 seviyeleri telaffuz ediliyor. Hazine`nin bugun yapacagi ihale, faizlerin seyrinde biraz baglayici olabilir. Fakat daha birkac hafta oncesinde yuzde 120`lerin uzerinde borclanmak zorunda kalan Hazine`nin, bugun yuzde 90`li oranlardan borclanmak sansini yakladaigi da ortada. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.