Fonların kralı Beşiktaş`lı oluyor!

04.10.2011 - 08:52 | Son Güncelleme :

Dünyanın en büyük yatırım fonlarından Carlyle Group, Bahçeşehir ve Beşiktaş kolejlerine ortak oluyor

Dünyanın en büyük yatırım fonlarından Carlyle Group, sağlık yatırımından sonra şimdi de eğitime geldi. 2009`da Medical Park`a ortak olan Carlyle, 59 okulu bulunan Bahçeşehir ve Beşiktaş kolejlerine ortak oluyor.
<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/carlyle.jpg">  
Dünyanın en büyük özel sermaye fonlarından Carlyle Group, Türkiye`de ikinci büyük yatırıma hazırlanıyor. 2009`da sağlık alanındaki ilk yatırımı Medical Park`a yüzde 40 ortaklıkla yapan Carlyle Group şimdi de eğitime yöneldi. Sabah`ın haberine göre yönettiği 250 milyar dolarla piyasaların `Fonların efendisi` olarak tanımladığı Carlyle, Türkiye`nin en büyük eğitim kurumlarından birine ortak oluyor.

20 KENTTE 59 OKULU VAR

Anaokulundan liseye Türkiye`nin 20 ilinde 59 okulu bulunan Bahçeşehir eğitim firması ile masaya oturduklarını söyleyen Carlyle Group`un Türkiye Genel Müdürü Can Deldağ, 19 Eylül`de ilk adımı CB Eğitim Hizmetleri adlı bir şirket kurarak yaptık. Carlyle Group, Lüksemburg merkezli Campus Holdings aracılığıyla CB Eğitim Hizmetleri`ne ortak olacak dedi. Rekabet Kurumu`na başvurusunda Carlyle Group`un ortaklığı yüzde 50`nin üzerinde görünüyor. Ancak Deldağ`ın verdiği bilgiye göre bu oran ileride değişebilir. Türkiye`nin hızla büyüdüğünü, zenginleşen vatandaşın özel eğitim kurumlarına talep gösterdiğini aktaran Deldağ, Şu anda 20 kente yayılan bu zinciri Türkiye geneline yayacağız dedi. Bahçeşehir okulları bünyesinde yaklaşık 30 bin öğrencinin eğitime devam ettiğini söyleyen Deldağ, Türkiye`de standartlar yükseliyor ve büyüme potansiyeli olan kurumlar arasında Bahçeşehir dikkat çekiyor diye konuştu. Üniversite ve dershaneleri de bulunan Bahçeşehir markasıyla şu anda sadece kolejler konusunda anlaştıklarını aktaran Deldağ, ileride ortaklığın yayılacağını, okulların kurucusu Enver Yücel ve ailesinin şirketteki ortaklığının süreceğini belirtti.

BABA BUSH YÖNETİMDEYDİ

71 ülkede 1.300 yatırımda 415 bin çalışanı bulunan Carlyle`ın yönetim ve danışma kurulunda ABD`nin eski Başkanı George Bush, İngiltere eski Başbakanı John Major, Tayland`ın devrik lideri Thaksin Sinawatra gibi politik isimler bulundu. Şu andaki yönetimde Fransa Başkanı Nicolas Sarkozy`nin üvey kardeşi Olivier Sarkozy yer alıyor.

150 BİN ÖĞRENCİSİ VAR

Enver Yücel`in sahip olduğu Bahçeşehir markası altında 150 bin öğrenci var. 32 şubeli anaokulu, 18 şubeli ilkokulu, 9 şubeli lisesi var. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi ile 200`e yakın Uğur Dershanesi ve BJK Koleji Yücel`e ait. Bahçeşehir Üniversitesi son olarak ABD ve İsviçre`de kampus açmıştı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.004 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.