Ford’un 2007’de Avrupa’da aldığı her ödülde Türkler’in imzası var

13.11.2006 - 09:33 | Son Güncelleme :

Ford, 2007 yılında Avrupa’daki tüm ödülleri Türklerin desteğiyle topladı. Ford, Türkiye’de üretilen Transit modeliyle 2007 yılında Avrupa’da ’Yılın Hafif Ticari Aracı’ (Van Of The Year) ödülünü aldıktan sonra, Murat Güler imzalı S-Max modeliyle de ’Yılın otomobili’ (Car Of The Year) ödülünü kazandı.

AMERİKAN otomotiv devi Ford, 2007 yılında Avrupa’daki tüm ödülleri Türklerin desteğiyle topladı. Ford, Türkiye’de üretilen Transit modeliyle 2007 yılında Avrupa’da ’Yılın Hafif Ticari Aracı’ (Van Of The Year) ödülünü aldıktan sonra, Murat Güler imzalı S-Max modeliyle de ’Yılın otomobili’ (Car Of The Year) ödülünü kazandı. Avrupa’nın iki büyük ödülünü Türklerin desteğiyle alan Ford, bu ödüllerle Türkiye’nin otomotivdeki gücünü de ortaya koydu.

FORD BİR İLKE İMZA ATTI: Avrupa’da 1964 yılından bu yana yapılan ’Yılın Otomobili’ (Car Of The Year) seçimleri sonuçlandı. 22 ülkeden 58 Car of The Year (Yılın Otomobili) jüri üyesinin verdiği oylarla 2007 yılının büyük ödülü Murat Güler imzalı Ford S-Max’in oldu. Böylece 2007 yılında Ford, Avrupa’da ’Yılın hafif ticari aracı’ ödülünü aldıktan sonra ikinci büyük ödül olan ’Yılın otomobili’ ödülünü de alarak bir ilke imza attı. Çünkü bugüne kadar aynı yıl iki ödülü de alan başka bir marka yok. Ford’un bu ödüllerinde Türklerin de payı büyük. Hafif ticari araç Oscar’ını alan Transit, Türkiye’de Ford Otosan’ın Gölcük fabrikasında üretilirken, otomobil Oscar’ını alan S-Max’de ise Murat Güler isimli Türk tasarımcının imzası bulunuyor.

41 ADAY ARASINDAN SEÇİLDİ: Yılın otomobili ödülü 41 aday otomobil arasında yapılan oylamayla belirlendi. 41 aday otomobil arasında ilk önce finale kalacak ilk 8 otomobil seçildi. Citroen C4 Picasso, Fiat Grande Punto, Ford S-Max, Honda Civic, Opel Corsa, Peugeot 207, Skoda Roomster ve Volvo C30 ’yılın otomobili’ için finalist oldu. Ancak bu yıl seçimlerde bir ilk yaşandı. Jüri üyelerinin oylamaları sonucunda iki otomobil aynı puanı alınca, finalist otoların sayısı 7 değil, 8 otomobile yükseldi. Car of The Year jüri üyeleri 8 otomobil arasında yaptığı değerlendirme sonucunda ’yılın otomobili’ için puan verdiler. 235 puan alan Ford S-Max, 2007 yılının otomobili seçildi.

5 ÜLKEDE SATILMASI ŞART: Car of The Year kurallarına göre, her jüri üyesinin 25 puanı bulunuyor. Bu 25 puan finalde yarışan 8 otomobil arasında bölüştürüldü. Jüri üyeleri, fiyat, donanım, tasarım, motor performansı, çevre ve ekonomi gibi birçok faktörü değerlendirerek puanlama yapıyor. Yeni bir otomobilin aday olabilmesi için, o yıl içinde en az 5 Avrupa ülkesinde satışa sunulması ön şart olarak gerekiyor. Otomobil Oscar’ı olarak tanımlanan ’yılın otomobili’ seçimleri 42 yıldır yapılıyor. Geçen yıl jüri üyelerinin oylarıyla 2006’nın otomobili Renault Clio III seçilmişti. 2000 yılında Toyota Yaris, 2001’de Alfa Romeo 147, 2002’de Peugeot 307, 2003’te Megane II, 2004’te Fiat Panda, 2005 yılında ise Toyota Prius, ’yılın otomobili’ ödülünü kazanmıştı.

İKİ YILDIR TÜRKLERİN ÖDÜL HAKİMİYETİ: Son yıllarda Avrupa’da verilen en önemli otomotiv ödüllerinde Türkiye’nin hakimiyeti artıyor. Bu yıl Ford’un aldığı iki ödülde Türklerin imzası bulunurken, 2006 yılının en iyi otomobili ve ticari aracı da Türkiye’den çıkmıştı. Bursa’da üretilen Renault Clio III 2006’nın en iyi otomobili seçilirken, yine Bursa’da üretilen Fiat Doblo ise yılın hafif ticari aracı seçilmişti.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.