Galip Öztürk'e verilen cezayı Yargıtay onadı

14.10.2014 - 15:31 | Son Güncelleme :

Galip Öztürk’ün 15 yıldır yargılandığı davada Yargıtay’dan karar çıktı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/galip_ozturk_896.jpg">

Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün 15 yıldır yargılandığı davada Yargıtay’dan karar çıktı. İstanbul Ağrı Ceza Mahkemesi’nin müebbet hapis cezası verdiği Öztürk’ün dosyasına Yargıtay’dan onama geldi. Öztürk’ün 6 yıl hapis yatması bekleniyor.

1996’da Beyoğlu’nda Kuvvet Köseoğlu’nun öldürülmesine azmettirdiği iddia edilen Öztürk, iki yıl önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı sonrası dosya Yargıtay’a taşındı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi 19 Eylül’de dosyayı karara bağladı. 1. Ceza Dairesi, 2014/3955 numaralı dosyada Öztürk hakkında verilen kararı onadı.

Diğer üç sanık hakkında verilen kararı ise usulden bozdu; dosya için dün kapatma kararı vererek ilgili mahkemesine gönderdi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Galip Öztürk, Twitter hesabında 25 Eylül'de yaptığı paylaşımda Gürcistan'da olduğunu duyurdu.

RAHŞAN AFFI UYGULANMIŞTI

Öztürk’ü müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme suç tarihinin göz önüne alınarak kamuoyunda Rahşan Affı olarak bilinen 4616 Sayılı Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası hükümlerinin de cezanın infazı esnasında uygulanmasına karar vermişti.

Öztürk’e mahkeme tarafından verilen müebbet hapis cezasının onanması durumunda cezanın infazı için 16 yıl hapis yatacak. Ancak 4616 sayılı Yasa gereğince infazından 10 yıl düşürüleceği için Galip Öztürk bu suç nedeniyle 6 yıl cezaevinde kalacak.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
996 TL        
BORSA
1.005 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.