Gsm`de Son Raunt 2 Mayis`ta.

25.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
GSM 1800 ikinci lisansiicin Bakanlik 2 Mayis`ta tekrar ihale aciyor. Yeni ihalede, eski sartlar ve 2 milyar 525 milyon dolar olan taban fiyat gecerli. Ulastirma Bakanligi, Bakan Enis Oksuz`un de oluruyla GSM 1800 lisans devri ihalesine teklif veren dort firmayi yeniden ihaleye davet etti. Ikinci ihalenin 2 Mayis gunu saat 14.00`de yapilmasina karar verildi. GSM 1800 ihalesinin yankilari yeni yeni bitmeye baslarken, Ulastirma Bakanligi`ndan yapilan aciklama, gozleri tekrar cep telefonu dunyasina cevirdi. Bir konsorsiyumun yeniden ihale acilmasi halinde istenen rakamin verilebilecegi yolundaki talebi uzerine bir aciklama yapan Ulastirma Bakanligi, ihalenin 2 Mayis tarihinde yeniden yapilacagini bildirdi. Aciklamada, "Kapali teklif usuluyle yapilan ihalelerde istekli cikmadigi veya teklif olunan bedel Komisyon`ca uygun gorulmedigi taktirde ya yeniden ayni usulle ihale acilir ya da idare yarari goruldugu taktirde ihalenin bitis tarihinden itibaren 15 gun icinde pazarlikla yaptirilir. Birinci ihaleye katilarak yeterli bulunan dort grubun davet edilmesi, sartnamede belirtilen nitelik ve sartlarin aynen muhafazasi, lisans bedeli olan 2.525 milyon dolar taban fiyatla ihalenin pazarlikla acik artirma usuluyle yapilmasi, birinci ihalede verilen gecici teminat mektuplarinin gecerli sayilmasi ve ihalenin belirlenen sure icinde 2 Mayis 2000 tarihinde yapilmasina karar verilmistir" denildi. Aciklama oncesinde Reuters Ajansi`na bilgi veren bir Ulastirma Bakanligi yetkilisi, GSM 1800 sebeke lisans devri ihalesinin Devlet Ihale Kanunu cercevesinde yeniden yapilmasi icin dort konsorsiyuma davetiye gonderildigini acikladi. Davetiyelerin faksla gonderildigini belirten yetkili, Koc Holding-Bilgin Medya Holding-SBC ile Sabanci-Dogus-Dogan-Telefonica konsorsiyumlarindan davetiyenin alindigi yonunde teyid geldigini acikladi. Ilk ihalede Is Bankasi-Telecom Italia Mobile konsorsiyumunun 2 milyar 525 milyon dolarlik teklifle GSM 1800 lisansini almasi diger konsorsiyumlarin planlarini tekrar gozden gecirmesine neden oldu. 2000 yili sonunda 14 milyon, 2003 yilinda ise 25 milyon aboneye ulasmasi beklenen cep telefonu pazarinda Turkiye`nin dev firmalari da yer almak istiyor. 15 Nisan`daki ikinci GSM 1800 lisansi ihalesi icin dort grup da ek sure verilmesini talep etmisti. Ihalenin 17 Nisan`a alinmasina karsilik, gruplar gerekli kararlari almak icin yeterli zaman olmadigini belirtip, ihaleden cekilmisti. Ancak gruplardan, ihale gunu Genpa-Atlas Finans- Telenor Mobil-Demirbank konsorsiyumu farkli bir teklifle yeni lisansa sahip olmak istedigini acikladi. Konsorsiyum, yabanci ortaklari olmadan ihaleye girmeleri kabul edilirse alt sinir olan 2.525 milyon dolari verebilecegini belirtmisti. Ancak eski sartname gecerli oldugu icin bu istek kabul edilmemisti.
Dogus Grubu hala istekli: Garanti Bankasi Genel Muduru Ergun Ozen, Dogus Grubu`nun GSM konusundaki istahinin devam ettigini soyledi. Dun duzenledigi toplantida konusan Ergun Ozen, grubun telekomunikasyon alanindaki buyume stratejisini degismedigini belirtti. Ozen, Mayis basinda yapilacak GSM ihalesi icin Dogus Grubu`nun katilim konusunda istekli oldugunun sinyalini verdi. Ihalede teklif alinamayan diger GSM lisansi konusunda da `devletin paraya donusturucu girisimde bulunacagina inandigini` soyleyen Ozen, ilk lisansin yuzde 49`luk bolumunun Telecom Italia`ya ait oldugunu soyleyerek, bu miktarin Turkiye`ye giren yabanci yatirim acisindan cok onemli oldugunu belirtti. (SABAH)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
994 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.