11.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :

ARDEM: Ardem, yatirimlarini 1998 yilinda da surdurecegini acikladi. 1996 yilinda tamamladiklari kapasite artirimi ve modernizasyon yatirimlari ile genisleyen ic ve dis piyasadaki talepleri karsilayacak kapasite ve cesitlilige ulastiklarini belirten Ardem Genel Muduru Galip Sipahi, su bilgileri verdi: "Bu yatirimlar Ardem`e rakiplerinden daha kaliteli urunleri, kapasite sinirlamasi olmaksizin daha ucuza uretme imkani sagladi. Bugun firin uretme suremiz 1.6 adam/saattir. Baska bir deyisle, bugun her 20 saniyede bir firin uretiyoruz. 1997 yili icinde 9 milyon dolarlik yatirimy aptik. 1998 yilinda da 9 milyon dolarlik modernizasyon, bilgi sistemleri ve yeni mamul yatirimi planladik. ." 1997 yilinda ic pazara yonelik olarak 400 bin adet firin, 175 bin adet mini-midi firin, 270 bin adet aspirator ve 370 bin ocak ve set ustu ocak urettiklerini kaydeden Sipahi, "390 bin adet firin, 170 bin adet mini-midi firin, 265 bin adet aspirator ve 365 bin adet ocak ve set ustu ocak olmak uzere toplam 1 milyon 190 bin adet de satis gerceklestirdik. Ihracata yonelik olarak ise 102 bin adet firin, 40 bin adet mini-midi firin, 75 bin adet ocak ve set ustu ocak uretimi ve satisi gerceklestirdik" dedi. Arcelik, Beko ve Demirdokum markalariyla 1997 yilinda pazar paylarinin yuzde 65 civarinda oldugunu ifade eden Sipahi, ihracatlarinin 1996 yilina gore yuzde 67 arttigini soyledi. 1998 ve daha sonraki yillarda Ardem`in amacinin ic pazarda mevcut yuzde 65`lik pazar payini korurken, ihracatini da onemli olcude artirmak oldugunu belirten Sipahi, `Onumuzdeki bes yillik icinde ihracatin toplam satislarimiz icindeki payini yuzde 50`lere yukseltmeyi hedefliyoruz. Ayrica, 1997`de ihracatimizin ithalati karsilama orani yuzde 100`e yaklasti. En onemli hedefimiz, uretimde verimliligimizi artirmak, maliyetlerimizi reel bazda dusurmek, adetsel artis saglayarak buyumek" dedi. (EKONOMIST)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.