04.06.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
<19990604> BORSA BASKANLIGI DUYURULARI Hisse Senetleri Piyasasi Mudurlugu`nun 31 Mayis 1999 tarih ve 112 sayili genelgesi ile getirilen duzenlemeler asagida belirtilmistir :
1) Gozalti Pazari`nin calisma suresi 1 saate cikarilmis ve 14:00 - 15:00 saatleri arasina alinmistir.
2) Ulusal, Bolgesel ve Gozalti Pazarlari`nda ozel emir islemleri seansin ilk 10 dakikasindan sonra yapilacaktir. Ilk 10 dakikalik sure icinde eslenen ozel emirler iptal edilecektir. Ozel emir esleme islemi, eslenen ozel emrin onayi icin gerekli kontrolun tamamlanabilmesi amaciyla seans bitiminden en az 10 dakika once gerceklestirilmelidir. Bu sure asildiktan sonra eslenen ozel emirler onaylanmayacak ve islem olarak gecerlilik kazanmayacaktir.
3) Ruchan Hakki Kupon Pazarinda, diger pazarlarda gecerli olan islem kurallari dahilinde ozel emir islemleri yapilabilecektir.
Yukaridaki degisiklikler 07 Haziran 1999 Pazartesi gununden itibaren yururluge girecektir.
Sermaye Piyasasi Kurulu`nca onaylanarak 13.05.1999 tarihinden itibaren yururluge giren yeni Kotasyon ve Pazar Tarifeleri asagida verilmektedir.
I- Kota Alma ve Pazar Kayit Ucreti Tarifesi:
Kota Alma Ucreti, kota alinan menkul kiymetlerin nominal tutari uzerinden;
%0.1 (binde bir)`dir.
Pazar kayit ucreti de, Kota Alma Ucreti ile ayni esaslar cercevesinde hesaplanarak ilgili ortakliklara tahakkuk ettirilir. Ancak Yeni Sirketler Pazari`nda islem gorecek hisse senetleri icin pazar kayit ucreti, kota alma ucret tarifesinin %50`sidir. Bagli ortakliklar ve istirakler haric, Kamu Iktisadi Tesebbusleri, genel ve katma butceli daireler ve mahalli idareler tarafindan cikarilmis ve Hazine Mustesarligi`nin bagli oldugu Bakanlik`in yazili istegi uzerine Borsa Kotuna alinmis menkul kiymetlerde kota alma ucretinin 1/2`si (yarisi) alinir.
II. Kotta Kalma veya Kayitta Kalma Ucreti Tarifesi:
Kotta Kalma ucreti, Kota Alma ucretinin dortte biri tutarindadir. Kayitta Kalma ucreti de, Kotta Kalma Ucreti ile ayni esas ve usuller cercevesinde hesaplanarak ilgili ortakliklara tahakkuk ettirilir. Yeni Sirketler Pazari`nda islem gorecek hisse senetleri icin kayitta kalma ucreti, kotta kalma ucret tarifesinin %50`sidir." III. Yeniden Kota Alma veya Yeniden Kayda Alma Ucreti Tarifesi: Gecici olarak kottan cikarilmis menkul kiymetlerin, kottan gecici cikarilma gerekcelerinin ortadan kalkmasiyla, yeniden kota alinmasinda alinacak ucretler 75 Milyon TL`ndan az olmamak uzere IMKB Kotasyon Yonetmeligi`nin 15/C maddesi uyarinca asagidaki sekilde belirlenmistir.
Kot Disinda Kalma Suresi Yeniden Kota Alma Ucreti
(Takvim Gunu) (Kota Alma Ucretinin Yuzdesi Olarak)
1-15 gun % 30
16-30 gun % 45
31-60 gun % 60
61-90 gun % 75
90 gunden fazla cikarilanlar % 100
Yeniden Kayda Alma ucret tarifesi de, Yeniden Kota Alma Ucret tarifesi ile ayni esaslar cercevesinde hesaplanarak ilgili ortakliklara tahakkuk ettirilir." (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.016 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
989 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.