20.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
INSIDER: Bagfas`ta gizlenen bilgi. Bagfas`in sermayeartirim sorunu cozuldu. Cozuldu ancak Istanbul Borsasi`nin genelinde pek de onemsenmeyen! kamuoyunun aydinlatilmasini duzenleyen teblig birazcik delinerek, Once Bagfas`taki olayi kisaca ozetleyelim, daha sonra da hisse senedi seyrine paralel olarak gelismeleri sunalim. Bagfas 1995`de sermaye tavanini artirma karari aldi. Bagfas hissesenetleri 30 Ekim-19 aralik tarihleri arasinda yuzde 124 prim yapti. Ayni donemde IMKB-100 endeksi yuzde 15 artti. Yonetim Kurulu 19 aralik tarihinde yuzde 900 bedelsiz verecegini acikladi. Ancak bu haberi duyanlar sasirdi. Cunku bilinene gore halen sermaye artirimi konusundaki dava Yargitay`daydi ve sonucu bilinmiyordu. Acaba gercekten bilinmiyor muydu? Cunku gecen cuma gunu Bagfas`in kendi aciklamasina gore Yargitay karari 18 aralik`da aldigi bildirildi. Tesaduf bu ya, bagfas Yonetim Kurulu da sermaye artirim kararinin bir gunsonra verdi. Peki Bagfas 18 Aralik tarihinde sirketin gelecegi acisindan oldukca onemli olan Yargitay kararini neden 16 Ocak tarihinde bildirdi. Sirkete gore karar kendilerine yeni teblig edilmisti! bu karar hayati bilgiyi aciklamayi resmen kendilerine teblig edilmesini beklemeyi tercih eden yonetim, sermaye artirim karari icin neden tebligati beklemedi ve 19 Aralik`ta karar aldi? Diyelim ki 3 yildir bekleyen sermaye artirimi karari ihtiyac oldugu icin cok acil alinmasi gerekiyordu. Peki o zaman Yargitay`in 18 Aralik`da aldigi karar neden 19 Aralik`ta yapilan sermaye artirimiyla beraber aciklanmadi?` Teblig bu konuda soyle diyor: `Aciklanmasi zorunlu asamaya gelmis olmakla birlikte, miktar, tutar veya islem olarak bazi belirsizlikler bulunmasi durumunda soz konusu belirsizlikler ve bu belirsizliklerin ortadan kalkacagi muhtemel tarih ve kosullar belirtilerek bu bilgiler en hizli haberlesme araci ile yazili olarak borsaya derhal aciklama gonderilmesi zorunludur.` Bu konuda borsanin tebligi gayet acik. (YENIYUZYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.