09.06.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
BORSANIN ICINDEN:
PARK TEKSTIL: Yaklasik 10-15 gun once piyasalarda Park Tekstil`in adi bu hisse ile anilan buyuk spekulator tarafindan hareketlendirilecegi konusulmaya baslandi. Hatta o gunlerde hissenin ilk etapta 15 bin liraya yukseltilecegi de kulislerde dolasan soylentiler arasindaydi. Bu konusmalar yapilirken hisse senedinin fiyati 6 bin lira civarindaydi. Yine ayni soylentilere gore hisse bu fiyata cekildikten sonra sirket ortaklarinin satisa yonelecekleri iddia ediliyordu. Bu soylentilerin borsa kulislerinde dolastigi gunlerde Park Tekstil hisseleri oldukca dar bir alanda dalgalaniyordu. Hatta hisse 3 Haziran`da 6 bin 100 liraya kadar geriledi. Iste ne olduyda gecen haftanin ikinci yarisindan sonra yasandi. Ve hisse iki islem gununde yuzde 36.06 oraninda yukselerek haftayi 8 bin 300 liradan kapatti. Simdi bu soylentiyi duyup da yatirim yapmayan borsacilar bin pisman. Ancak simdi de son iki gunde cok sert yukselis yasanan hisseye erken bir `ortak satisi` korkusu ile girmekten cekiniyorlar.
YATAS: Son gunlerde yabanci yatirimcilarin bazi hisselerde cok yogun olmamakla birlikte alima gectikleri borsa kulislerinde dolasmaya basladi. Cuma gunu kulagimiza ulasan soylentiye gore yabancilarin alima gecmek icin hazirlik yaptigi soylenen hisselerden biri de Yatas hissesi. Yabancilarla calistigi bilinen bir bankada acik alim emirlerinin geldigi one suruluyor. Ancak Yatas hisselerinin fiyat grafigine bakildiginda 30 Nisan`dan bu yana cok sert bir yukselis yasandigi gozleniyor. 30 Nisan`da 14 bin 300 lira seviyesinden hareketlenen hisse 11 islem gununde yuzde 46.85 deger kazanarak 14 Mayis`ta 21 bin liraya yukseldi. Bu seviyeden sonra bugune kadar dar bir alanda hareket eden hisse gecen hafta yuzde 7.8`lik deger artisi ile 20 bin 750 liraya ulasti. Hissede yabanci alimlarinin devam edecegi one suruluyor. Piyasada bol miktarda `Istanbullu!` yabanci oldugu icin dikkatli olmanizi oneririz.
AKCANSA: Uzun suredir Akcansa`nin bazi istiraklerini satacagi yolunda soylenti ortalarda dolasti. GEcen hafta piyasada yine bu soylenti konusuldu. Iddialara gore, Akcansa, Cimsa`daki payini Sabanci Holding`e satacak. Sonucta satistan elde edilen kar sirketin kasasina girecek. Halen Akcansa, Cimsa`ya yuzde 10 orainda ortak. Hissenin borsadaki fiyat hareketine bakildiginda ise yeni bir zirve hazirligi gozleniyor. 1997`nin ikinci yarisindan sonra sert fiyat hareketleri ile uzun soluklu bir yukselis trendine giren hissede her hareket bir onceki zirvenin uzerinde tamamlaniyor. Akcansa hissesindeki son hareket ise 5 Mayis`ta 7 bin liradan basladi. Sekiz islem gununde 8 bin 600 liraya cikan hisse kisa surede ikinci tarihi zirve hareetini 25 Mayis`ta 8 bin 800 liraya cikarak gerceklestirdi. 1 Haziran`da 7 bin 700 liraya kadar gerileyen hisse yeni bir yukselisle haftayi yuzde 6.49`luk deger artisi ile 8 bin 200 liradan kapatti. Istirak satisina yonelik soylentinin hissenin yukselisinde etkili oldugu belirtiliyor. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.