12.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
CIMSA: Cimsa, 1998 yili agustos ayinda basladigi beyazcimento yatirimini tamamlayarak deneme uretimine basladi. Yillik 500 bin ton klinker kapasitesi bulunan tesisin Cimsa`nin 2000 yili cirosunu yuzde 20 oraninda artirmasi bekleniyor. Beyaz renkli ve mukavemet gucu daha fazla olan bu cimento, turkiye`de dort fabrikada uretiliyor. Cimsa, dekoratif amacli kullanilan bu urunu daha cok ihracata yonelik olarak uretiyor ve fiyati gri cimentodan daha pahali. Bu yatirimla yillik 1 milyon ton kapasiteye ulastiklarini soyleyen Cimsa Cimento Genel Muduru Yilmaz Kulcu, `Dunyanin bir numarasi olduk` diyor. Cimsa Avrupa, Amerika ve Afrika kitasinda yaklasik 30 ulkeye ihracat yapiyor. Bu yil 27 milyon dolarlik ihracat gerceklestiren sirketin hedefi ihracatini 2000 yilinda 40 milyon dloara cikarmak. Ihracatin kendileri icin cok onemli oldugunu soyleyen Kulcu, bu yatirimla beyaz cimento icin gelen ihracat taleplerini daha rahat karsilayacaklarini belirtiyor. 1999 yilini sektordeki bircok firmanin aksine basarili kapattiklarini vurgulayan Kulcu, 48 trilyon lira olan ciro hedeflerine ulasacaklarini soyluyor. Ozellikle yilin ilk sekiz ayini hedeflerine parelel kapatan sirket, deprem sonrasinda bir miktar satis kaybina ugradi. Kulcu, guclu finans yapilari ile bu durumdan cok fazla etkilenmediklerini soyluyor. 2000 yili icin umutlu olduklarini belirten kulcu, enflasyonun uzerinde buyume hedeflediklerini ifade ediyor. (PARA-BORSAMARKET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.