23.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
BORSA KORIDORLARINDA NELER KONUSULUYOR?
CIMENTAS: Borsanin en buyuk oyuncularindan birinin piyasadaki Cimentas hisselerinin yuzde 25`ini daha aldigi ve elindeki hisse oranini yuzde 50`ye cikardigi konusuluyor. Gazbeton`u sattiktan sonra kara gecen Cimentas tahtasinin bu operasyon sonrasinda hareketli olmaya basladigi ve fonlar ile diger oyuncularin da mal almak icin tahtaya geldikleri soyleniyor. UZun suredir hareketsiz kalan tahtaya olan ilginin, sirketin bes bedelsiz hisse verme potansiyeline sahip olmasi ve yil sonu bilancosunda yuksek kar aciklayacagi beklentisinden kaynaklandigi konusuluyor.
MERKO GIDA: Sirketin, 2000 yilinda buyu bir atilim yapacagi soyleniyor. Finansal giderler nedeniyle bugune kadar bir turlu beklenen kari aciklamayan Merko`nun, faizlerin dusmesiyle birlikte kar marjini artiracagi ve bu yil karlilik acisindan yatirimcilarini sevindirecegi konusuluyor.
PINAR SU: Yasarbank`in yendien Yasar Grubu`na verilecegi haberleri grubun diger sirketlerine olan ilgiyi artiriyor. Bunlarin basinda da Pinar Su geliyor. Su pazarinda pazar payi acisindan en buyuk iki firmadan biri olmasi, yabancilarin bu kagida olan ilgisini artiriyormus. Bu arada yil sonu bilancosunda sermayesinin uzerinde kar aciklayacagi konusulan Pinar su tahtasinda mal toplamak isteyen bir grubun, tahtaya satis baskisi uyguladigi da soyleniyor.
DENIZLI CAM: Borsa kulislerinde konusulanlara gore Denizli Cam, 1999 yil sonu bilancosunda karini artiracak. Sirketin uc bedelsiz verecegi beklentisi de tahtaya olan ilgiyi artiriyor. Bu iki ndeenden dolayi sirket hisselerinin degerinin onumuzdeki gunlerde yukselebilecegi ileri suruluyor.
IZMIR DEMIR CELIK: Gecen hafta borsa kulislerinde Is Bankasi`nin sahip oldugu Izmir Demir CElik (IDC) hisselerinin 1 trilyon 940 milyarlik kismini satacagi haberi konusuldu. Bu haberin hissenin fiyatini yukari cekecegi soyleniyor. Dunyadaki demir celik fiyatlarindaki genel artis ve deprem sonrasinda bu urune olmasi beklenen buyuk talep, sirketin karin artiracakmis. Kulislerde daha simdiden IDC ile ilgili olarak yil sonunda 2 trilyon lira civarinda kar aciklayacagi konusulmaya baslandi. Bu ta tahtayi hareketlendirdi.
DEMIRBANK: 1999`da Hazine bonolarindan elde ettigi yuksek getirinin de etkisiyle yil sonu bilancosunda 85 trilyon lira olan sermayesinin uzerine net kar aciklayacakmis.
GLOBAL MENKUL DEGERLER: Sirket hisselerinin onumuzdeki donemde yabanci yatirimcilara yuksek fiyatlardan pazarlanacagi konusuluyor. bunun da Global Menkul Degerler hisselerini olumlu yonde etkileyecegi belirtiliyor.
ARCELIK: Arcelik`in sadece Turkiye`de degil Avrupa ve hatta dunyada buyuk onyama hedefi biliniyor. Son haftalarda sirketin bu hedefiyle ilgili bazi soylentiler dolasmaya baladi. Bunlarin basinda, Arcelik`in Avrupali bir beyaz esya ureticisiyle evlilik hazirligi icinde oldugu haberi geliyor. Habere gore Arcelik bu sirketi tumden de satin alabilirmis. Dis pazarlarda buyumek icin yabanci bir ortakla hareket etmenin daha avantajli olacaginin ongoruldugunu soyleyen borsacilar, bunun gerceklesmesi halinde Arcelik`in ciro acisindan onemli oranda buyuyecegini ileri suruyorlar. (EKONOMIST)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.002 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
995 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.