23.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
BORSA MARKET: Gecen haftanin flas hisseleri
BOSCH FREN: Uzun zamandir sermaye artirimina gitmeyen sirketin subat ayi icerisinde yuzde 275 bedelsiz sermaye artirimina gidecegi soyleniyor. Sirketin bilanco beklentilerinin de iyi olmasinin etkisiyle bolundugu seviyeye hizla cikacagi iddia ediliyor. Ote yandan tahtada iki ayri spekulatorun oldugu ve sert hareketler yaptirabilecekleri ileri suruluyor.
TRANSTURK HOLDING: Yakin zaman oncesinde birim fiyati 600 lira olan holdinglerin arasinda olan sirketin halen sektorune gore ucuz kaldigi soyleniyor. Bu yil icin beklentilerinin de olumlu oldugu belirtilirken, yatirimlarini tamamlamasinin ve hizmet sektorune kaymasinin sirketin karliligina olumlu yansiyacagi iddia ediliyor. Ayrica tahtada bir spekulatorun oludgu ve fiyati daha da yuksek seviyelere cikarabilecegi ileri suruluyor.
IZMIR DEMIR CELIK: Kotu bir donem geciren sirketin piyasa degeri dusuk kalmisti. Bu yil icinde celik fiyatlarinin artacagi beklentisi ve yatirimlarin artacagi beklentisi ve yatirimlarin artmasiyla sirketink arliliginda artis yasanacagi soyleniyor. Bilanco beklentisinin de olumlu oldugu kaydedilirken, kasasinda yuklu miktarda hazine bonosu oldugu belirtiliyor. Ayrica sirketin satilacagi yonunde de soylentiler dolasmaya basladi. Ote yandan tahtada unlu bir spekulatorun yogun pozisyonu oldugu ve cikmak icin sert hareketlere yol acabilecegi de konusuluyor
AKSA: Arastirma raporlarina gore sirketin degeri 1 milyar dolar civarinda. Ama su anki piyasa degeri 650 milyon dolar. Bu farkin yakin zaman icinde kapanacagi ileri surulurken, sirketin bilanco beklentlierinin iyi olduguna dikkat cekiliyor. Dunyanin ikinci, Avrupa`nin en buyuk akrilik ureticisi konumunda. Piyasalarda 900 milyar olan akrilik fiyatlarinin bin 350 dolara cikmasinin, Aksa`nin karini olumlu etkileyecegi belirtiliyor. Depremden de zarar goren kurulusun kasasina sigortadan yuklu miktarda para girisi yasandi. Ayrica sirketin yuzde 30`la istiraki konumunda olan Ak Enerji`nin yakin zaman icinde borsaya acilmasi bekleniyor. bu gelismenin sirket hisselerine olan talebi artiracagi soyleniyor.
AYGAZ: Sirketin 1999 yil sonu karinin iyi gelecegi soyleniyor. Botas`in dogalgaz nakliyat ve dagitim olmak uzere iki sirkete bolunmesi ve dagitim sirketinin ozel sektoru devri soz konusu. Bu dagitim sirketine Aygaz`in talip olmasi bekleniyor. Boylece sirketin LPG`nin yerini almasi beklenen dogalgazin dagitimini alarak, azalan LPG satislarini karsilayacagi soyleniyor. Ote yandan sirket, Koc Holding`in enerji sektorunde faaliyet gosteren sirketi Zinerji`nin yuzde 40`ina sahip. Kangal ve Seyitomer termik santrallerinin isletme hakkini elinde bulunduran Zinerji, Tufanbeyli enerji santralinin de ihalesini kazandi. Bu beklentilerin Aygaz hisselerine olan ilgiyi daha da artiracagina dikkat cekiliyor.
TANSAS: Dogus Grubu`na gecmesiyle perakende sektorunde hizli bir sekilde buyuyen sirket, yakin zaman once Istanbul Belediyesi`nden Beltas marketlerini almisti. Gectigimiz gunlerde de Tekfen Grubu`ndan Macro marketlerini satin alan sirketin, bu yila yonelik hedeflerinin oldukca buyuk oldugu bizzat sirket yonetimi tarafindan ackilandi. Bu yil icinde yuzde 100 oraninda buyume ongoren sirket yonetimi, bu yilin ilk uc ayinda 40 tane supermarket acmayi planliyor. Ote yandan bu yil ozellikle perakende sektorunde yasanan rekabetin kar marjlarini dusurecegi ve buyuk yatirimlara giren sirketlerin karliligini olumsuz etkileyecegi ileri suruluyor. ayrica piyasada Tansas`in bu kadar hizli buyumesi halinde fiyatinin Migros`u yakalayacagi iddia ediliyor.
DOGUSAN BORU: Sirketle ilgili onemli bir gelisme ve beklenti bulunmuyor. Dar bir tahtaya sahip olmasi nedeniyle spekulatif olarak hareketlenmis olabilecegis oyleniyor. ote yandan tahtada, sirkete yakinligiyla taninan ve eskiden tekstil hisseleriyle yakindan ilgilendigi bilinen unlu spekulatorun oldugu ileri suruluyor.
IHLAS FINANS: Gecen ahftanin bir hayli hareketli hisselerindendi. Turkiye`nin dokuzuncu bankasi konumunda olan kurumun topladigi mevduatlarin 1.3 milyar dolara ulastigi soyleniyor. 12 aylik bilancosunda da cok iyi oranda kar aciklayacagi iddia ediliyor.
DIGER SOYLENTILER:
Is Bankasi-Is GYO: POAS ihalesine Dogus Grubu`yla beraber teklif veren bankanin, en guclu konsorsiyum oldugu soyleniyor. Daha once de bankanin bu ihaleyi almak icin cok iyi hazirlandigi borsa koridorlarinda dolasiyordu. Ayrica gayrimenkul zengini oldugu bilinen bankanin, yakin zaman icinde halka arz edilen Is GYO`ya bu gayrimenkullerini verecegi ileri suruluyor. Ayni zamanda banka, istiraklerinin fazla olmasiyla da konusuluyor. Daha once de holding kurmak icin girisimlere basladigi soyleniyordu. Bu bkelentinin halen piyasalarda hala devam ettigi belirtiliyor. Baska bir soylenti de bu gayrimenkullerini Is GYO degil de kuracagi bu yeni holdinge devredecegi. Ayrica Is GYO`nin yuzde 19`luk kismi daha borsada satilacak. buradan sirketin iyi bir gelir elde etmesi bekleniyor.
Alarko Holding-Borusan Yatirim: Holding, Vakiflar Bankasi ile beraber konsorsiyum olusturup POAS ihalesine katilacak. Piyasada ozellestirme idaresinin POAS ihalesini Vakiflar bankasi`na verecegi konusuluyor. Vakiflar Bankasi`nin ozellestirilmesinde fiyati artirmak icin boyle bir yontem izlenecegi ileri suruluyor. Ayrica Alarko Holdig`in Borusan Yatirim ile beraber Baku-Ceyhan boru hatti projesini aldigi da soylentiler arasinda. (PARA-- BORSAMARKET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.