05.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
KUKREYEN BOGA: Borsanin istedigi beklentiler basarilibir sekilde yerine geliyor. Yeni beklentiler ise bayramdan sonraya ertelendi. Ve Kukreyen`in bayram sonrasi cok daha umutlu. Bir bakiyorum yabancilar cok daha umutlu. Simdi hisselerini almaya basladilar ve pisman olmayacaklarini cok iyi biliyorlar. Anlasildigi uzere bu endekste hisse alanlar zarar etmeyecek. Ama her zaman diyorum ya beklentisi guclu hisseler kazandiracak. Kendisi guclu herkesin aldigi hisseler kazandiracak. ISte size 2000 yili icin cikardigim birkac ornek.
Sabanci Holding: Holding sektorunde arastirdim ve Turkiye`nin en buyuk iki grubundan biri Sabanci Holding`i 2000 yili favori hisselerim arasina koydum. Cunku neden cok Sabanci holding`te beklenti cok. Beni bunlar arasinda heyecanlandiran yaklasan su GSM ihalesi ve Turk Telekom`un yuzde 20`lik satisi. Ancak asil ben de heyecani bu satislara teklif verecek olan konsorsiyumlar olusturuyor. Bir bakiyorum Sabanci Holding yine guclu mu guclu. Hem yerli hem de yabancilarin tum gucu Sabanci Holding`in bulundugu konsorsiyumda. Dogan Holding, Dogus Grubu ve ISpanyol Telefonica. Iste ben buna guc derim ve Sabanci Holding`i bu fiyattan hem de bu beklentiyle 2000 yili icin satin alirim. Kukreyen icin Sabanci Holding birinci sirada. Diger holdingler de ihalelere teklif veriyor diye bir soru akla gelebilir. Ama diyorum ya Sabanci Holding bu fiyattan orta ve uzun vadede kacmaz. Yani Sabanci Holding ucuz. Gidin Net Aktif Degerine bakin goreceksiniz. Koc Holding ve digerleri Sabanci holding`le karsilastirildiginda kim pahali kim ucuz. Elbette sabanci Holding. Gidin F/K`lari karsilastirin kim daha iskontolu. Elbette Sabanci Holding.
Intema: Eczacibasi Yapi gider de Intema durur mu? Eczacibasi Yapi`nin urettigi urunleri kim pazarliyor dersiniz. INTEMA!.. Borsanin en dusuk sermayeli sirketlerinden biri olan Intema, Eczacibasi Yapi`daki olumlu gelismelerden en fazla etkilenecek sirket. Mali yapisi hakkinda zaten diyecek bir sey yok. Ancak Kukreyen`i ilgilendiren ve esas beklenti, Eczacibasi Yapi ile gerceklesmesini bekledigim birlesme akabinde yabanci ortaklik.
Garanti bankasi: Turkiye`nin en hizli buyuyen grubu Dogus`un gozdesi Garanti Bankasi artik Kukreye`nin de gozdesi. Her yil yatirimcisina salgadigi getiri Garanti Bankasi`ni yilin en cok kazandiranlari arasina sokuyor. Boyle bir durumda da Kukreyen kayitsiz kalmaz ve arastirir nedeni bulur. Aslinda bankanin her yil gosterdigi performans bunun kaniti. Ancak bu performansin altinda bankanin guclu menkul kiymet portfoyu yatiyor. bu, anka icin ozellikle de icinde bulundugumuz ortamda cok onemli. Yani banka, faizlerdeki dususten onemli olcude faydalaniyor. Evet guclu menkul kiymet portfoyu bu imkani ona sagliyor. Duydugum kadariyla banka faizlerindeki dususten once de bono portfoyunu artirmis. Bakin ne guzel haberler. ISte bu ahval ve serait icinde karlilik olumlu yonde etkilenecek. Bir de iskontolu oldugunu belirteyim de orta ve uzun vadede nasil bir hisseyle karsi karsiya oldugunuzu gorun. Cunku kukreyen ne eylerse dogru eyler.
Eczacibasi Yapi: Eczacibasi Grubu`nun yani gerekceleri ureten sirketi 2000 yilinin flas hisselerinden biri olmaya aday. Gidin sirketin 1995 yilinda halka arz edildigi donemdeki piyasa degerini hesaplatin. Goreceksiniz su anki piyasa degeriyle buyuk bir ucurum var. Bunun nedeni sirketin gectigimiz yillarda yaptigi 55 milyon dolar civarindaki yatirim ve yatirimlarin getirdigi amortisman giderleri. Yuklu amortisman ve finansman giderleri nedeniyle simdiye kadar surekli zarar aciklayan Eczacibasi Yapi`nin dipnotlu bilancosunu inceleyin. Biliyorsunuz ki Kukreyen dipnotlu bilancoya onem verir. Cozemiyorsaniz inceletin. Goreceksiniz sirketin aslinda ne derece karli ve gelecekte nasil bir kar patlamasi yapacagini acikca ortada. Diger taraftan Eczacibasi Yapi`nin grup sirketlerinden Intema ile birlesecegi yonundeki beklentiler hisseyi bana daha cazip kiliyor. Size cazip kilmiyorsa izlemekle yetinin. Ancak sunu unutmayin birlesmenin ardindan bir de yabanci ortakliginin gundeme gelmesi bekleniyor. (BORSAMATIK)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.