12.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
KUKREYEN BOGA: Bayram oncesi borsada bir bayramyasadik. Tatil sonrasi ise borsa bayrami devam edecek. Her zaman diyorum ya Kukreyen ne eylerse dogru eyler. Kukreyen`in analizleri tum vadelerde kazandirir kazandirmaya da devam eder. Simdi Kukreyen diyor ki siz siz olun hemen heyecana kapilmayin. Ince eleyip sIK dokuyun. Yani yogurdu ufleyerek yiyin. Sizlere bu sayfadan bilimsel metodlari sunmaya devam edecegim. Ama malum icinde bulundugumuz hafta borsa kapali. Bendeniz Kukreyen de firsattan istifade sizlere endeks ve borsa hakkinda bayram sonrasi olasi gelismeler hakkinda bilgi vermek istiyorum. Petrol Ofisi ihalesinin ardindan borsa yeni bir ivme kazandi. bu canliligin asil nedeni onumuzdeki kisa donemde gerceklesmesi beklenen pozitif beklentiler. Kukreyen dostlarina borsaya guvenin ve elinizdeki beklentili hisseleri kaptirmayin onerisinde bulunuyor. Ancak 20 bin endekste satislar artabilir. Cunku bu seviye eski tarihi zirvemiz. Karini cebinde gormek isteyenler yani hissesinin yuksek fiyat seviyelerine geldigine inananlar satis icin cekinmesiner. Satsinlar ve izlemeye gecsinler. Ama ben uzun vadeli yatirimciyim diyorsaniz o baska!.. Calismalarindan cikan sonuca gore konusuyorum. Endeks 20 bin seviyelerinde kar satislarina maruz kalir. Daha sonra ise bu noktada maliyetlenip yukarilara gider... bunu sadece ben soylemiyorum. Gidin sorun sorusturun. Borsa uzmanlari ayni seyleri soyluyor. Bir suredir satis baskisi nedeniyle durgun seanslar geciren borsa simdiler de yeniden hareketlendi. Ozellestirmeler, yaklasan GSM ihalesi ve telekom satisi, enflasyonun dusus trendine girmesi ve flas haber Moody`s`in kredi notumuzu onumuzdeki gunlerde artirabilecegine yonelik beklentiler bakin borsaya nasil yarayacak. Ama onemli olan dogru hissede olmak. Her zaman diyorum ya beklentili hisselerde pozisyon almak. Ve sunu simdiden soyleyeyim hisseler temettu (kar payi) mevsimine giriyor. Bedelli, bedelsiz beklentileri simdi daha kuvvetli. Malum hisseler bolunme oncesi sert fiyat hareketleri sergiliyor. Ve Kukreyen diyor ki bu da hise almak icin diger baska bir kriter. Gidin arastirin ve gecmise bakin yuksek bedelsiz potansiyeli olan hisselerin fiyat seyirleri nasil?.. Gidin her yil yatirimcisina yuksek oranda temettu veren sirketleri secin. Hem hissenizin degeri arttikca kazanin hem de kar payindan (nakitten) kazanin. Onumuzdeki hafta Kukreyen yeni hissesiyle yeniden karsinizda olacak. (BORSAMATIK)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.