Hakkari`de çifte pusu: 12 şehit, 33 yaralı

22.10.2007 - 17:58 | Son Güncelleme :

Hakkari Yüksekova`nın Dağlıca beldesindeki bir askeri bölük terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürüldü

Hakkari Yüksekova`nın Dağlıca beldesindeki bir askeri bölük <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/askeroperasyon1.jpg" align="right" vspace="5">terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürüldü; 12 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı, 32 terörist öldürüldü. Aynı bölgede sivil minibüse düzenlenen mayınlı saldırıda da 17 kişi yaralandı.

CNNTURK

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari/Dağlıca`da konuşlu Piyade Taburu`nun emniyet unsuru olan bir bölüğe kalabalık bir grupla üç ayrı bölgeden silahlı saldırıda bulunulduğunu belirtti.
 
Genelkurmay`ın internet sitesinde yer alan basın açıklaması şöyle:
 
21 Ekim 2007 günü saat 00.20 sıralarında çıkan çatışmada 12 şehit, 16 yaralı verilmiştir. Saldırıya anında misliyle karşılık verilmiş; teröristler, silahlı helikopterler tarafından görerek, mevcut ateş destek vasıtaları ile görmeyerek ateş altına alınmıştır. Ayrıca, olay bölgesinin güneyinde teröristlerle yeniden temas sağlanmış olup, çatışmalar devam etmektedir. Teröristlerin kaçış istikametleri manevra birlikleriyle takip edilmektedir. Birliklerin harekatı ile koordineli olarak, 63 adet muhtemel hedef ağır silahlarla ateş altına alınmıştır.
 
Genelkurmay, bugün saat 16.30 itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısının 32`ye ulaştığını açıkladı.

Dağlıca beldesindeki komando taburundan sınır bölgesindeki Yeşiltaş karakoluna sevkıyat yapan 12 araçlık askeri konvoya Avaşin çayı üzerindeki Şehri köprüsü üzerinden geçişi sırasında saldırı düzenlendi.
 
Köprüyü havaya uçuran teröristler, askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Şehit askerler, Yüksekova 21`inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı`nda görev yapıyordu.
 
Yaralı askerler, helikopterlerle hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumununun ağır olduğu belirtiliyor. Olayın ardından bölgeye sevkedilen takviye birliklerle hava destekli operasyon başlatıldı.
 
Şehit olan askerlerin isimleri
 
Hakkari`nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde konuşlu Piyade Taburu`na düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi.
 
PKK`lı teröristlerin Piyade Taburu`na saldırısısonucu, Piyade  Astsubay Mehmet Bozkurt, Astsubay Soner Özübek, Uzman Çavuş Mustafa Uysal, Çavuş Selçuk Gürdal, erler Lokman Eker, Yavuz Öztürk, Zekeriya Yatı, Abdurrahman Doğan, İrfan Beyaz, Vedat Kutluca, Samet Saraç ve Mehmet Gücük şehit oldu.

Mayınlı tuzak: 17 yaralı
 
Öğle saatlerinde aynı bölgede düğün konvoyu geçerken teröristlerin yola döşediği mayın patladı. Patlamada 6`sı ağır 17 kişi yaralandı.
 
Yüksekova`nın Yenimahalle semtinden Yeşiltaş köyüne hareket eden düğün konvoyunun Tokağaç köyü yakınlarında geçişi sırasında mayın patladı.
 
Yaralılar Yüksekova, Hakkari ve Van`daki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2`sinin durumu ağır. Yaralılar arasında yaşları 4 ile 12 arasında değişen 6 çocuk bulunuyor.
 
TEZKEREYE MECLİS ONAYI
 
Türk Silahlı Kuvvetleri`nin Kuzey Irak ile mücavir alanlara gönderilmesi için hükümete 1 yıl süreyle izin verilmesini öngören Başbakanlık tezkeresi 17 Ekim`de 19`a karşı 507 oyla TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi.
 
Oylamanın ardından bir açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ülkemiz, milletimiz için teröre karşı mücadeleyi uluslararası bir karar olarak görenler için hayırlı olsun dedi.
 
Tezkerenin 507 oyla kabul edilmesini büyük bir mutabakat olarak değerlendiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da, Böyle bir karar alıp, onun üzerine yatmak olmaz diye konuştu.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Bu aşamadan sonra bütün sonuçlarıyla sorumluluk siyasi iktidara aittir. İnşallah TBMM`nin verdiği bu yetki çerçevesinde, gereği neyse onu cesaretle yapabilirler açıklamasında bulundu. 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.022 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.