Hesaplar Artik Yeni Hukumet Uzerine...

23.11.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
PiyasalardaYilmaz hukumetinin dusurulmesine kesin gozle bakildigi icin hesaplar, yeni kurulacak hukumet uzerine yapiliyor. Gecen hafta piyasalardaki gelismelere bakildiginda sanki hukumet krizi, siyasi belirsizlik ortadan kalkmis, her sey normale donmus gibi bir izlenime kapilabilirsiniz. Keza gecen hafta hukumetin dusurulmesi yolunda verilen gensoru ile ilk adimlar atilirken, faizler inise gecti, borsada ise tam yuzde 10.3 oraninda prim gerceklesti. ozellikle haftanin ikinci yarisinda, CHP Lideri Deniz Baykal ve muhalefet liderlerinin hukumet aleyhine verdigi gensorularin birlestirilerek Meclis`te gorusuldugu siralarda, borsanin yukselise gecmesi dikkat cekiciydi. Persembe gunu yapilan gensoru oylamasini desteklercesine yukselen borsa, cuma gunu de cikisini artarak surdurdu. Hukumetin dususunu kesinlestirecek bu gelismelere karsin borsa hafta sonunda yuzde 4 oraninda yukseldi. Bono oranlari da yuzde 150`den yuzde 148`e kadar geriledi. siyasi krize karsin ozellikle haftanin ikinci yarisinda piyasaslarda esen olumlu ruzgarlar, mevcut hukumetin gidisinin kabul edildiginin acik bir gostergesiydi. Keza Yilmaz Hukumeti`nin dusurulecegi yolundaki beklentileri onceki hafta itibariyle satan piyasalarda, borsa yuzde 17 gerilemis, bono oranlari da yuzde 150`ye firlamisti. Bu yuzden piyasalarda hesaplar artik, gidisine kesin gozuyle bakilan hukumet uzerine degil, yerine gelecek yeni hukumet uzerine yapiliyor. Piyasalarda gecen hafta icinde uretilen hukumet senaryolarina bu hafta yenileri eklenecektir. Ankara`da konusulan ve borsada da hafta sonunda yukselise yol acan senaryoya gore, Bulent Ecevit`in basbakanliginda ANAP, DYP ve DSP hukumetinin kurulmasina kesin gozle bakiliyormus. Boyle bir olusuma bazi tavizler karsiliginda Fazilet Partisi de destek verebilirmis. Bu anlasmanin saglanmasi halinde nisan 1999`da yapilmasi kararlastirilan secimler de ertelenebilirmis. GEcen hafta borsa kulislerine yansiyan diger bir senaryoya gore de, Cankaya destekli bagimsiz bir milletvekilinin basbakanliginda hukumet kurulmasiydi. Piyasalar boyle bir gelismeyi de hukumetsiz kalmaktan daha iyi buluyuorlar. Fakat boyle bir senaryonun ortu destegi ile gerceklesme olasiligina dikkat ekiliyor. Yeni hukumet sanaryolari sadece borsa cevrelerinde deil is dunyasinda da uretiliyor. Hatta is dunyasinda yeni hukumetin yani sira basbakanin kim olacagi konusunda iddiaya bile girenler var. Carsamba gunku gensoru oylamasina kadar yeni hukumet senaryolari biraz daha netlesebilir. Belki olasi basbakan adayinin ismi ikiye veya ue kadar iner ve kisa surede yeni bir hukumet kurulma olasiligi guclenir. meclis`ten guvenoyu alabilecek yeni bir hukumetin kurulmasi ise piyasalari atesleyebilir. Boyle bir gelisme kisa sureli de olsa, faizlerde dususun yani sira, borsada da yukselisi korukler. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.