İş dünyasında `Gülen`li örgütlenme

21.03.2006 - 11:41 | Son Güncelleme :

Sanayi alanında, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) adıyla kurulan yeni örgüt, Nur cemaatinin liderlerinden Fethullah Gülen ile gönül bağı olan Rızanur Meral başkanlığında yola çıktı. Gülen`e yakınlığıyla bilinen İş Hayatı Dayanışma Derneği (İŞHAD) temelinde yükselen TUSKON`un Yönetim Kurulu`nda Gülen`e yakın başka isimler de bulunuyor. TUSKON`un bünyesinde irili ufaklı 9 bin işletmenin bulunduğu açıklandı. Örgütlenme, Marmara çapında başlayıp İŞHAD`a uzanıyor. Sanko Holding kökenli olan Meral`in başında bulunduğu İŞHAD, kamuoyunda, Fethullah Gülen`e yakın bir örgütlenme olarak anıldı. Meral, İŞHAD Bakanı sıfatıyla yaptığı bir açıklamada, Hoca ile gönül bağımız var, her zaman bizi teşvik eder ve destek verir ifadesini kullanmıştı. Finans kaynağı İŞHAD`ın Gülen bağlantısı bununla sınırlı kalmadı. Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi`nin Gülen`e ilişkin iddianamesinde, İş Hayatı Dayanışma Derneği (İŞHAD) ve Genç İşadamları Derneği (GİAD) bünyesindeki işadamlarının bağışları Fethullah Gülen`in finans kaynakları arasında büyük bir yer tutmaktadır denildi. TUSKON`da her iki derneğe mensup isimler de bulunuyor. Önceki gün yapılan 1. TUSKON Genel Kurulu`nda yönetim kurulu belirlendi. Meral`in başkan olduğu yönetim kurulunda, Anadolu`nun çeşitli illerinden işadamları bulunuyor. AKP Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu`nun amcası Necat Nasıroğlu da üyeler arasında yer alıyor. Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Urvasızoğlu ise Erzurum Genç İşadamları Derneği Başkanı sıfatıyla, Gülen hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına sert tepki göstermiş bir isim. Hükümetten yanaydı Yönetim Kurulu`nda Van`dan Veysel Dikici de yer alıyor. Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı olan Dikici, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın davasında, üniversitenin karşısında hükümetin yanında tavır sergilemesi ile dikkat çekmişti. Kurul`daki diğer üyeler arasında, Bellona`nın sahibi Şükrü Boydak da var
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.