İşte Köşk`teki isim

22.03.2006 - 09:37 | Son Güncelleme :

Cumhurbaşkanlığı Köşkü`nden yapılan açıklamanın ardından Başbakan Erdoğan`ın Köşk`e bir kararname gönderdik, ancak Köşk açıklamadan isim vermeyiz sözleri, Merkez Bankası başkanlığına atanacak isimlerle ilgili yeni bir tartışma başlattı. Reuters Haber Ajansı, dün geçtiği haberlerde Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz`in isminin ön plana çıktığını yazdı.

Doğrudan teklif yok
Büyükdeniz ise basın danışmanı aracılığıyla yaptığı açıklamada, kendisine doğrudan bir teklif olmadığını açıkladı. Ancak piyasalarda en güçlü adayın Büyükdeniz olduğu ifade ediliyor.

Ekonomi çevrelerinde başkanlık için yapılan isim tahminleri arasında Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar`ın da isimleri geçiyor.

Merkez Bankası Başkan Yardımcılıkları için de boş bulunan kadrolara yönelik işim tahminleri devam ediyor. Konuşulan isimler arasında Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş, DPT Müsteşar Yardımcısı Birol Aydemir, Merrill Lynch Ekonomisti Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Meclis Üyesi İbrahim Turan yer alıyor.

Çatışma görülüyor
Atama sürecinde Başçı`nın başkanlığa asaleten getirileceği yolundaki güçlü beklentiyi hem hükümet hem de Merkez Bankası Meclisi yaratmıştı. Serdengeçti`nin ayrılmasının ardından görevin en kıdemli yardımcı olan Şükrü Binay yerine Erdem Başçı`ya verilmesi de hakkında kararname hazırlanmasına bağlanmıştı.

Başbakan Erdoğan`ın açıklaması, kararnamedeki ismin Başçı olduğu görüşünü sindirmiş olan piyasaları ve yurtdışındaki uzmanları da şaşırttı. Yatırım Bankası Bear Ştearns`ün analisti Tim Ash, Bu oldukça inanılmaz bir durum. AKP ile laik yapı arasındaki bir nevi çatışmayı görüyoruz. Laik yapı bu olayı Merkez Bankası`nın AKP tarafından siyasi manipülasyonu olarak gördüğü için rahatsız diye konuştu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.