İzmir Limanı uğruna Mersin’den vazgeçeriz

01.12.2005 - 11:42 | Son Güncelleme :

Mersin ve İskenderun Limanı’nın özelleştirme ihalelerini kazanan Akfen, gözünü İzmir Limanı’na dikti. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Rekabet Kurumu görüşü gereği, Mersin Limanı’nı alan firmanın İzmir Limanı’nı alamayacağına işaret ederek, İzmir Limanı’nı almak için Mersin’den vazgeçebileceklerini kaydetti. Katıldıkları liman özelleştirmelerine ilişkin bilgi veren Akın, İskenderun ve Mersin limanlarının ardından, İzmir Limanı’nın özelleştirme ihalesine yine aynı ortakları PSA firmasıyla gireceklerini söyledi. Akın, ancak, bu ihaleye girmeleri için Rekabet Kurumu’nun engel koymaması gerektiğini aktardı. İKİ LİMAN DÖVÜŞECEK Akın, İskenderun ve Mersin Limanı özelleştirmelerini kazanmalarına rağmen, Rekabet Kurumu’nun, “Ya İskenderun Limanı’nı ya da Mersin Limanı’nı al. İkisini de alamazsın” dediğini söyledi. İskenderun Limanı’nı geliştirmek istediklerini aktaran Akın, 300 milyon dolarlık bir yatırımla limanın Mersin gibi olabileceğini ifade etti. Akın, ellerinde bulunan bu iki limanın güçlü bir liman haline gelebileceğini, ancak şimdi ikisinin birbiriyle dövüşeceğini aktardı. Rekabet Kurumu’nun görüşü gereği, Mersin Limanı’nı alan firmanın İzmir Limanı’nı alamayacağını anımsatan Akın, kendileri için İzmir Limanı’nın daha önemli olduğunu vurguladı. Akın, İzmir’i almak için İskenderun Limanı’nı da alıp Mersin’den vazgeçebileceklerine işaret etti. İHALE TAVŞANI OLDUK İskenderun Limanı özelleştirmesinde, tavşan görevi görerek fiyatın yükseltilmesini sağladıklarını belirten Akın, “Atletizmde, tavşan atlet vardır. Hızı yükseltir. Diğer yarışmacılar, ona göre kendilerini ayarlar. Amaç yarışı kazanmak değildir. Son metrelerde yarışı bırakır” dedi. Araç muayene istasyonları özelleştirmesini kazandıklarını ancak ardından pek çok davayla karşılaştıklarını da anımsatan Akın, bu davaların kendilerini yıldırmayacağını, araç muayene istasyonlarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. Akın, kendilerine dava açan bir kurumun da Makine Mühendisleri Odası olduğunu kaydetti. Akın, “Ben de makine mühendisiyim. Gittim konuştum, ama bana diyorlar ki ‘seninle ilgisi yok, biz özelleştirmeye karşıyız’ Tek gerekçeleri bu” dedi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.