Kaplamin 98`de 6.2 Trilyon Lira Ciro Hedefliyor.

20.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Kaplamin Ambalaj San.ve Ticaret Genel Mudur yardimcisi Mustafa Yilmaz 1997 sonu itibariyla 3.4 trilyon lira civarinda bir ciro beklediklerini dile getirerek 98 sonunda ciro hedeflerinin 6 trilyon lira civarinda oldugunu soyledi. Mustafa Yilmaz sirketin faaliyetlerine iliskin olarak su bilgileri verdi. 1997 yilinda Pinar Sut, EgeSeramik, Korteks, Maksan, Vestel, Sesip, Hayat Kimya, Kent Gida, dalan kimya, mbat Ltd, Gunkol ve Pinar et bizim 500 tonun uzerinde satis yaptigimiz sirketler arasinda yer aliyor. 1997 yilinda da bu kapsamda yapilan degerlendirmede yine bu sirketlerin bir iki degisiklige ragmen yer alacagini tahmin ediyoruz. Selkana Kagit ve Paketleme Malzemeleri bizim istirakimiz. IStirak oranimiz yuzde 16 ve 1997 sonu itibariyle 30 milyar TL civarinda bir istirak geliri bekliyoruz. Fabrikamizda kapasite kullanim orani heryil duzenli bir sekilde artis kaydetmekte. 1995`de bu oran yuzde 88, 1996`da yuzde 82, 1997`de ise yuzde 96 olarak gerceklesti. 1996 yilinda sirketimiz tesvik belgesi kapsaminda 242 bin 400 DM`lik dizaynatolyesi ve yine tesvik belgesi kapsaminda toplam 632 bin 250 dolar tutarinda yenileme yatirimi yapti. Gecen yil sirketimiz yine yatirim tesvik belgesi kapsaminda toplam 1 milyon 147 bin dolarlik modernizasyon ve yenileme yatirimina basaldi. Bu yatirimin yuzde 40`ini kredi alarak 550 bin dolarlik bolumunu de ozkaynak kullanarak gerceklestirdik. Yatirimin su ana kadar 800 bin dolarlik kismini tamamladik. Subat ayinda yeni bir makina daha gelecek. Mart 98`de yatirimi tamamen tamamlamasinin bizin ciromuza onemli bir katkisi olmaz. Ancak daha kaliteli uretim yaparak urun cesidimiz genisletecek. Kapasitede de onemli bir artis beklemiyoruz. Ama pazar payimizi da olumlu etkiler. Cunku turkiye`de pek uretilemeyen triplex levhayi uretir hale gelecegiz. Bu levhayi daha ziyade yas meyve sebze ve dayanikli tuketim malzemeleri ureticileri ile tutun isletmeleri kullaniyor. 1995 yilindan itibaren kar rakamlarinda dikkat ceken gerileme rekabet nedeniyle fiyatlari yansitamamamizdan kaynaklaniyor. Normal sartlarda 80 sentin altina dusmememiz lazim. Oysa 65 sentleri zor yakaliyoruz. 1998 yilinda devreye girecek yeni fabrikalar ile birlikte kapasitemiz 1 milyon 200 bin tona cikiyor. Piyasanin talebi ise 650 bin ton. Rekabet de sektorde aynen devam ediyor. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.