Kriz Sonrasinda Reel Faiz Yukseldi.

14.09.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Uluslararasi ParaFonu (IMF), 1998 yilini agirlikli olarak degerlendirdigi 1999 yillik raporunda, turkiye`yi de inceledi. 30 Nisan itibariyle son bir yilda uye ulkelere 30,5 milyar dolar kredi verildigi bildirildi. En cok krediyi 9,7 milyar dolarla Brezilya aldi. IMF raporunda, `Rusya krizi e kuresel ekonomideki gelismeler Turkiye`de reel faizlerin yukselmesine neden olurken, uluslararasi mali piyasalara giris ide zorlastirdi` denildi. Rusya krizi ve kuresel ekonomideki olumsuz gelismeler nedeniyle Turkiye`nin 1997`de yuzde 7,5 olan buyumesinin, 1998`de yuzde 2, 7`e geriledigi ve bunun sadece ekonomik buyumedeki gerilemenin sadece Turkiye`de degil, gelismekte olan ulkelerin cogunda oldugu ifade edildi. uluslararasi Para Fonu`nun (IMF) uye ulkelere verdigi kredilerin, 30 Nisan`da sona eren 98-99 mali yilinda, 30, 5 milyar dolara ulasarak rekor duzeye ciktigi ve IMF`nin kaynaklarini zorlayan uluslararasi mal ikrizin, en siddetli donemini geride biraktigi da vurgulandi. Fondan en cok kredi alan ulke, 9,7 milyar dolar ile Brezilya oldu. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.