Marmara Üniversitesi CFO Eğitim Programında 3.Dönem

26.03.2015 - 09:29 | Son Güncelleme :
Marmara Üniversitesi CFO Eğitim Programında 3.Dönem | Genel Haberler

Marmara Üniversitesi & BMI, Geleceğin Lider CFO’larını yetiştirmek üzere, Stratejik Finansal Liderlik Sertifika Programının 3. Dönemini Başlatıyor!

Marmara Üniversitesi, Business Management Institute işbirliğiyle, Üst Düzey Finans Yöneticilerini geliştirmeye yönelik, “Stratejik Finansal Liderlik Sertifika Programı” 3.dönem tarihi belli oldu.

Günümüz iş dünyasında, şirketlerin geleceği büyük oranda stratejik finansal kararlarındaki başarılarına bağlı. Her geçen gün artan ve küresel düzeye yayılan rekabet ortamında şirketlerin finans fonksiyonu en önemli departmanı haline gelmiş durumda. Dolayısıyla, Finans Yöneticilerinin kurum içerisinde oynadığı rol de hızla değişiyor ve ajandaları giderek genişliyor. 

Haberin Devamı

Sektörün Finans Yöneticilerinden beklentisini detaylıca analiz eden Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Business Management Institute işbirliğinde hazırlanmış “Geleceğin Lider CFO’ları: Stratejik Finansal Liderlik Sertifika Programı” ilk mezunlarını Aralık 2014’te verdi. 2. Dönem mezunlarını 28 Mart 2015’te veriyor olacak. Eğitime gelen yoğun talep karşısında yeni bir dönem açılmasına karar veren Marmara Üniversitesi, 3. Dönem tarihini 18 Nisan 2015 olarak belirledi. Harvard, Stanford, Columbia gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinin yönetici geliştirme programlarının muadili olarak hazırlanmış ve tasarlanmış olan program, Türkiye’nin Üst Düzey Finans Yöneticilerini yetiştirmeyi hedefliyor. 

Stratejik Finansal Liderlik – Geleceğin Lider CFO’ları eğitiminin amacı, finansal yönetim alanında deneyim sahibi ve bu alanda kariyer yapmayı hedefleyen kişileri, En Üst Seviye Finans ve Mali İşler Yöneticisi (CFO) rolüne hazırlamak, stratejik bakış açısına ve güçlü liderlik özelliklerine sahip CFO’lar yetiştirmek. Bir CFO’nun sahip olması gereken yetkinlik ve teknik özelliklerin kapsama alındığı program, toplam 10 gün sürecek ve katılımcılar eğitim boyunca Türkiye’nin Finans – Muhasebe alanında önde gelen isimlerinden eğitim alacaklar.

Haberin Devamı

Program İçeriği ve Eğitmen Kadrosu

Sertifika programına katılacak adaylar, CFO rolünde ihtiyaç duyacakları finans stratejisi, kurumsal yönetim ilkeleri, uzun dönem finansal planlama, iç ve dış raporlama, bütçeleme, vergi planlaması, şirket değerleme yöntemleri, iç denetim ve iç kontrol, suistimal ve sahteciliğin önlenmesi, finansman ve borç yönetimi, şirket birleşme ve satın alma yönetimi gibi finansal yönetim konularında teknik bilgilerle donanacakları gibi, sektörde önde gelen firmaların deneyimli CFO’larının kendi tecrübelerinden ortaya çıkan tavsiyelerini dinleme ve onlara soru sorma imkanı da bulacaklardır.

Marmara Üniversitesi eğitmen kadrosundan Prof. Dr. Barış Sipahi, Prof. Dr. Nuran Cömert, Prof. Dr. Cemal İbiş, Doç. Dr. Bumin Doğrusöz, Doç. Dr. Cengiz Bahçekapılı gibi çok önemli akademisyenlerinin eğitmen olarak yer aldığı programda, aynı zamanda sektörün önde gelen kurumlarından birçok üst düzey finans yöneticisi de programda yer alıyor. Güçlü eğitmen-konuşmacı kadrosu ve kapsamlı eğitim içeriği ile dikkat çeken program hakkında detaylı bilgi almak için www.bm-institute.com/cfo sayfasını ziyaret edebilirsiniz.  

Toplam 10 Gün (5 haftasonu) sürecek olan eğitim programında, finans – muhasebe alanında ortalama 5 yıl deneyimli ve bu alanda kariyer yapmayı hedefleyen iş dünyası profesyonellerinin katılımcı olması hedefleniyor. Program sonunda başarılı olan katılımcılar ise Marmara Üniversitesi tarafından resmi “Stratejik Finansal Liderlik Sertifikasına” hak kazanacaklar. 

18 Nisan 2015 tarihinde başlayacak yeni dönem için 14 Nisan 2015 tarihine kadar kayıtlar alınmaya devam edilecek, eğitim hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru için www.bm-institute.com/cfo sayfasındaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz.

(ilandır)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.016 TL        
BORSA
996 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
989 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.