Mehmet Şimşek ikinci kez uyardı

28.06.2013 - 08:26 | Son Güncelleme :

Şimşek, `Tüm kamu kuruluşlarının bir an önce elindeki sosyal tesisleri bize bildirmesi gerekiyor. Bundan kaçış yok` dedi

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/mehmet_simsek2.jpg">Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması için yapılan çalışmaların bir an önce tamamlanabilmesi için bakanlıklar ile diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ikinci mektubu gönderdi.

Söz konusu mektupla, ilgili kurum ve kuruluşları, çalışmalarını hızlandırması konusunda uyaran Şimşek, Tüm kamu kuruluşlarının bir an önce elindeki sosyal tesisleri bize bildirmesi gerekiyor. Bundan kaçış yok dedi.

Hükümet, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması amacıyla nisan ayında yeni bir düzenleme yaparak, bu tesislerin satışı, kiralanması veya diğer yollarla değerlendirilebilmesinin önünü açmıştı. Bakan Şimşek de bunun üzerine ilgili tüm kurum ve kuruluşlara bir mektup göndererek, tahsisli/tahsissiz olarak kullanılan gerek Hazine ve gerekse kurumların kendi mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde bulunan tatil köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları, spor tesisleri, misafirhane ve diğer sosyal tesislerin, Maliye Bakanlığı`na bildirilmesini istemişti. Bunun sonucunda da alınan bilgiler doğrultusunda listeler oluşturulmaya başlanmıştı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Ancak bazı kuruluşların söz konusu bildirimi yapmakta gecikmesi üzerine Bakan Şimşek, ikinci bir mektup göndererek, tüm ilgilileri uyardı. Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Şimşek, kamunun elindeki bir çok sosyal tesisin ya atıl durumda ya da şu anki yapılarıyla işletilmesinin ekonomik olmadığını bildirdi.

Bunları etkin ve verimli hale getirebilmek için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, bu kapsamda, önceden mektup gönderilmeyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), düzenleyici ve denetleyici kurullar, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Kamu İhale Kurumu (KİK), Milli Piyango İdaresi ile Bakanlıklar ve diğer tüm ilgili kurum ve kuruluşlara ikinci bir mektup gönderdiklerini söyledi.

Son tarih 5 Temmuz

Maliye Bakanı Şimşek, söz konusu sosyal tesislere ilişkin bilgilerin, en geç 5 Temmuz`a kadar kendilerine bildirilmesini istediklerini belirterek, bunun üzerine de kapsamlı bir çalışma yapacakların ve konuyu Bakanlar Kuruluna sunacaklarını ifade etti.

Şimşek, Tüm kamu kuruluşlarının bir an önce elindeki sosyal tesisleri bize bildirmesi gerekiyor. Bundan kaçış yok dedi.

Bu çalışmaların sonuçlanmasının ardından ise önceliği sahil kesimlerinde bulunan, turizme yönelik tesislere vereceklerini anlatan Şimşek, Öncelik sahil kesimlerindeki tesisler olmak üzere tüm sosyal tesislerin değerlendirme yöntemleri ve değerlendirmeyi yapacak olan yetkili idarelerin belirlenmesi amacıyla Bakanlar Kurulunun takdirine sunulmak suretiyle, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması işlemlerine en kısa sürede başlanacak diye konuştu.

Bakan Şimşek, bu tesislerin gerek satış gerek kiralama gerek kat/arsa karşılığı inşaat yaptırılarak veya yap-işlet devret modeliyle ekonomiye kazandırılacağını sözlerine ekledi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.