MOBİSAD: Cepte kayıtlı kaçağın kaynağı Dubai

22.03.2006 - 10:16 | Son Güncelleme :

Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD), cep telefonlarında yüzde 90’ı Dubai üzerinden yapılan kayıtlı kaçakçılığın, Dubai afişe olduğu için İngiltere, Belçika gibi ülkelerde paravan şirketler kurularak sürdürülmesi gayretleri bulunduğunu bildirdi.

MOBİSAD’dan yapılan yazılı açıklamada, derneğin, 3 bin 48 üye işyeri bulunan ve üyelerinin yaklaşık yüzde 99’u perakendeci olan bir sektörel sivil toplum kuruluşu olduğu belirtilerek, kayıtlı kaçakçılığın yarattığı haksız rekabet ve satış sonrası hizmetlerde neden olduğu olumsuzluklardan en çok mağdur olan kesimin perakendeciler olduğu aktarıldı.

EŞİT MESAFE:

Bizler cep telefonu satarak geçimimizi sağlamaktayız ve binlerce insanımızı istihdam ederek ticari faaliyetimizi yıllardır sürdürmekteyiz denilen açıklamada, doğal olarak cep telefonu satma, daha çok satma ve kazanmanın her ticari işletme gibi kendilerinin de temel amacı olduğunu, dolayısıyla sektördeki her ithalatçıyı kendilerine bu olanağı sağlayan önemli iş ortakları olarak gördükleri, hepsine eşit mesafede oldukları kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: Ancak ithalatçı kimliği altında bazı kişi ve firmaların düşük faturayla vergi kaçırarak yarattığı haksız rekabete, bizi tüketici önünde kazıkçı konumuna düşürmesine, devletin vergisini gasp etmesine, arızalı çıkan cep telefonu yüzünden karşısında ithalatçı, yetkili teknik servis bulamayan tüketicinin mağduriyetine seyirci mi kalmalıyız? MOBİSAD sektörel ve toplumsal sorumluluğu gereği konuyu belgeleriyle kamuoyuna taşımıştır. İlgili kurum yetkililerinin açıklamalarının kayıtlı kaçakçılığın yapıldığını teyit ettiği savunulan açıklamada, kayıtlı kaçakçılığın yüzde 90’nın Dubai üzerinden yapıldığı ancak, Dubai afişe olduğu için İngiltere, Belçika gibi ülkelerde paravan şirketler kurularak kaçakçılığı sürdürme gayretleri olduğu belirtildi. Açıklamada, son 6 ayda Dubai üzerinden yapılan cep telefonu ithalatının marka, model ve fiyat bazında incelenmesi durumunda sonucun ortaya çıkacağı belirtilerek, kayıtlı kaçakçılığın, cihazın gerçek değerinin yüzde 10 ile yüzde 50’si arasında fiyat beyan ederek yapıldığı kaydedildi.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.013 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.