Operasyon Basladi.

22.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bankacilik sektorune iliskinbeklenen operasyon iki ayri kararnameyle baslatildi. Operasyon kapsaminda bulunan yedi bankadan besinin kapatilmasi ongoruluyor. Bankacilik sektorunde beklenen operasyon basladi. Bakanlara dahi bos olarak imzalatilan kararnameler Cumhurbaskani Suleyman Demirel`in onayina sunuldu. 7 bankanin kapatma devir ve birlestirme yontemiyle tasfiye edilecegi iddia ediliyor. Bankacilik sektorundeki olumsuz gelismelerin giderilmesi icin Dunya Bankasi`nin da destegiyle `Sektorde yeniden yapilanma programi` Basbakan Bulent Ecevit baskanliginda iki gun once gerceklestirilen liderler zirvesinde start aldi. Zirvede 7 bankanin mali durumlarinin bozuk oldugu, Hazine Mustesari Selcuk Demiralp ve Merkez Bankasi Baskani Gazi Ercel tarafindan tum detaylariyla ortaya konuldu. Liderlerin, bankalardan besinin kapatilacagi, ikisinin ise devir veya birlesme yoluyla tasfiye edilecegi yonunde karar aldiklari one suruldu. Basbakan Bulent Ecevit, MHP lideri Devlet Bahceli ve ANAP Lideri Mesut Yilmaz ile Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakani Recep Onal ve Maliye Bakani Sumer Oral`in yani sira operasyondan yalniz Hazine Mustesari ve Merkez Bankasi Baskani`nin haberdar oldugu one suruldu. Zirvede alinan kararlarin buyuk bir gizlilik icinde Bakanlar Kurulu kararina donusturulmesi ve disariya hic bir bilgi sizmamasi icin bakanlara da bos kararnameler imzalatildi. Iki kararname hazirlandigi ve operasyonun toplam 7 bankayi kapsadigi belirtildi. Operasyonun iki kararname ile duzenlenmesinin kapatilacak 5 bankanin bir kararnamede, birlestirme ve devir yoluyla tasfiye edilecek iki bankanin da diger kararnamede yer aldi. Kararnamelerin dun gece Cumhurbaskani Demirel`in onayina sunuldugu bildirildi. Gectigimiz hafta yasalasan duzenlemeyle Bakanlar Kurulu`na bankalarin tasfiyesi icin genis yetkiler verilmisti. Bakanlar Kurulu, mali durumu bozuk olan bankalari kapatmanin yanisira verilecek sermaye destegiyle guclendirebilecek bankalara finansman destegi verebilecek. Bankalardan mevduat cekilisi yasanmasi halinde Merkez Bankasi bankalara kredi verebilecek. Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu da mali yapinin duzeltilmesi amaciyla ozel tertip devlet tahvili cikartarak kaynak saglayabilecek. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.