Otomobil Satışları Yıl Sonunda 500 Bin Adet Olacak

14.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Opel Türkiye Genel Müdürü Spranger: -Yıl Sonunda Otomobil Satışları 500 Bin Adet Olacak, Bu Tarihi Bir Olay -Siyasi Ve Ekonomik İstikrar, Banka Kredilerinin Cazip Olması Satın Alma Eğilimini Artırdı

İZMİR (A.A) - 14.11.2000 - Opel Türkiye Genel Müdürü Hardy Spranger, sektörde bu yıl üretim ve satışlarda ciddi canlılık gözlendiğini belirterek, Yıl sonunda otomobil satışlarının 500 bin olacağını tahmin ediyoruz, bu tarihi bir olay dedi. A.A muhabirinin sorularını yanıtlayan Spranger, geçen yıl yaşanan depremler, dünya finans krizinin Türkiye`ye etkileri gibi olumsuzlukların otomobil piyasasını daralttığını hatırlatarak, bu yıl başlayan canlılığın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini kaydetti. Otomobil satışlarının artmasında siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanması ve buna duyulan güvene paralel gelişmelerin etkili olduğunu anlatan Spranger, banka kredilerinin faiz oranlarının düşmesinin de satın alma eğilimini artırdığını söyledi. Otomobilde Türkiye pazarının 2007-2008 yılında bir milyon aracı yakalayacağını ifade ederek, sektördeki öngörülerin ve planlamaların da bu yönde olduğuna işaret etti. Bu yıl sektörde yaşanılanlar Türkiye için tarihi bir piyasa diyen Spranger, gelecek yıl siyasette ve ekonomide olağanüstü gelişmeler olmazsa aynı ivmenin yakalanacağını belirtti. Spranger, Türkiye`nin zorlu bir ekonomik süreçten geçmesine rağmen, piyasanın canlılığını koruduğuna işaret ederken, şunları söyledi: Türkiye`de zor bir konumda. Bir yanda AB adaylığı sürecinde yapması gereken ve uyması gereken politikalar var diğer yanda ise iç piyasada dengelerin korunması yeralıyor. Türkiye piyasası çok hızlı büyüyor. Hükümetin, ekonomide tekrar bir aşırı ısınma olmasını engelleme ve enflasyonun yükselmemesi için bazı önlemler alması gerekiyor. Dolayısıyla hükümetin geliştireceği önlemler iç piyasayı bir taraftan denetim altında tutmak diğer taraftan da AB uyumunu gözetmek durumunda. Bazı sektörlerde görülen canlılığı frenleyici önlemler düşünülüyor. Tüm bunların yanında Türk ekonomisinin altında çok güçlü bir dinamizm var. Türkiye çok farklı ve zengin bir pazar, bu da yatırımcıya büyük güven veriyor.

-VERGİ-

Opel Türkiye Genel Müdürü Spranger, yılbaşından sonra otomobile getirilmesi düşünülen ilave vergilerin talebi bir miktar düşüreceğini ancak bunun çok sarsıcı etkisinin görülmeyeceğini ileri sürdü. Spranger, vergilerin işadamının her zaman canını acıttığını, ancak kamu maliyesi açısından da bunun önemli bir gelir olduğunu kaydederek, Benim dileğim yılbaşından sonra getirilmesi düşünülen ilave vergilerin çok iyi hesaplanmasıdır. Bir başka ifadeyle hesaplanan kazançların başka kayıplar yaratmamasıdır diye konuştu. Otomobil sektörünün vergi gelirlerine çok büyük katkısı olduğuna değinen Spranger, şöyle konuştu: Vergi çok hassas dengeler üzerinde duruyor. Bir çok insan bu yıl otomobil talebini karşılayacak ve artan vergiler nedeniyle belki alımlar biraz düşecek. Bu durum firmaların kapasite kullanım oranlarını düşürür, otomobil satışlarının düşmesiyle kamunun vergi gelirleri de azalır. Dolayısıyla otomobil satışlarının artması vergi gelirlerinin de artması anlamına geliyor.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.