Patronlar bu sefer de ‘Merkez’den yüklendi

22.03.2006 - 09:45 | Son Güncelleme :

Son zamanlarda sık sık birbirlerine ters düşen hükümet ve TÜSİAD bu sefer de Merkez Bankası konusunda karşı karşıya geldi. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti’nin fiyat istikrarını sağlamak konusunda başarılı olduğunu belirterek, “Başarılı bir Merkez Bankası Başkanı’nın neden görevine devam ettirilmediğini anlamış değiliz” dedi.

SERDENGEÇTİ BAŞARILIYDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve eşi Oya Aşkın, TÜSİAD’ı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı ve Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç ile görüştü. Basına kapalı olan ziyaretin ardından gazetecilerin, Merkez Bankası Başkanlığı atamasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Sabancı, merkez bankalarında başkanlık görevinde devamlılık ve istikrarın ön planda olduğunu ifade etti. Merkez Bankası’nın ana görevinin fiyat istikrarını sağlamak olduğuna işaret eden Sabancı, “Sayın Serdengeçti bu konuda başarılı olmuştur. Dolayısıyla başarılı bir Merkez Bankası Başkanı’nın neden görevine devam ettirilmediğini anlamış değiliz” diye konuştu.

KRİZ İYİ YÖNETİLMEDİ

TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, konunun bir diğer boyutunun, hükümetin, başkanın değiştirilmesiyle ilgili işlettiği sürece ilişkin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Merkez Bankası Başkanı görevini, hiçbir boşluk bırakılmadan asaleten yeni başkana devredebilmeli. Bu konuda ne hazırlık yapılması gerekiyorsa onu yapacak kadar zaman vardı. Sonuç olarak hükümet, atama sürecini daha sağlıklı olarak yönetebilirdi. Yeni başkanın da Sayın Serdengeçti’nin politikalarını devam ettirerek fiyat istikrarını kalıcı kılmasını diliyoruz. Konunun başka boyutları bizleri ilgilendirmiyor.’’

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (TİK) Başkanı Mustafa Koç ise Ömer Sabancı’nın TÜSİAD’ın ortak görüşünü dile getirdiğini belirterek, bunun dışında başka bir şey söylemeye gerek olmadığını ifade etti.







Haklılığımızı tüm Türkiye gördü

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın’ın yargılanma sürecinde dile getirdikleri görüşlerle ilgili olarak, “Konuya parmak basmış olmamızın ne kadar yerinde ve doğru olduğunu, aradan geçen zaman, tüm Türkiye’ye gösterdi” dedi. Prof. Dr. Yücel Aşkın ve eşi Oya Aşkın,

TÜSİAD’ı ziyaret ederek, Ömer Sabancı ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç ile görüştü. Ömer Sabancı, ziyaret sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Yücel Aşkın ve eşinin nazik ziyareti için TÜSİAD yönetimi olarak teşekkür ettiklerini söyledi. TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, “Konuya parmak basmış olmamızın ne kadar yerinde ve doğru olduğunu, aradan geçen zaman, tüm Türkiye’ye gösterdi. Dolayısıyla bugün için söyleyecek ilave bir şeyim yok. Sayın rektöre bundan sonraki akademik hayatında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.







İpler üçüncü kez geriliyor

TÜSİAD ve AKP hükümeti daha önce 2 kez karşı karşıya gelmişti. Bu yılın ocak ayında hazırladıkları bir raporla ‘yargı reformu’ isteyen

TÜSİAD’e hükümetin birçok üyesinden eleştiri gelmişti. Bu gerginlik yeni yeni yumuşamaya başlarken bu sefer de ortaya ‘Rektör Başçı’ krizi çıkmıştı. TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç’un hükümete ağır eleştirilerde bulunması üzerine başta Başbakan Erdoğan olmak üzere kabinenin birçok üyesi tepki göstermişti. Bu arada TÜSİAD’ın Ankara’da düzenlediği toplantıya Başbakan Erdoğan’ın yerine Cumhurbaşkanı Sezer’in çağrılması olaya tuz biber ekmişti. Erdoğan da TÜSİAD’ın toplantısı yerine TOBB’un toplantısına katılmıştı.







Erdoğan İSO’ya konuk

Merkez Bankası konusunda TÜSİAD tarafından dün ağır bir dille eleştirilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul Sanayi Odası’na (İSO) konuk oluyor. İSO’dan dün yapılan yazılı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın bugün gerçekleştirilecek mart ayı Meclis toplantısına konuk olarak katılacağı bildirildi. Açıklamaya göre, İSO’nun mart ayı olağan Meclis toplantısında ana gündem maddesi olarak, “Türk Sanayiinin Giderek Azalan Rekabet Gücü ve Küresel Rekabet Karşısındaki Durumu” konusu ele alınacak. Açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın toplantıya konuk olarak katılarak, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunacağı duyuruldu.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.016 TL        
BORSA
997 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
988 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.