Piyasalar Baba`ya Guveniyor.

22.12.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Basbakan Yardimcisi ve DSPLideri Bulent Ecevit`in Kosk`e cikarak hukumeti kurma gorevini iade ettigi gun piyasalarda morallerin yukselmesi dikkat cekti. Cumhurbaskani Demirel`in hukumetin kurulmasinda ikinci tur gorusmelere basladigi bir donemde borsa yukselirken, faiz oranlari da inisteydi. Ecevit`in Cumhurbaskani`na gorevi iade etmesi, hukumeti kurmakla gorevlendirilecek yeni lider veya milletvekilinin de enaz 15-20 gun daha hukumeti kurmak icin tur atmasi, piyasalar acisindan iki uc haftalik yeni bir bekleme suresi demektir. Fakat boyle bir donemde borsa ve faiz cephesinde dun yasanan gelismeler, piyasalardan `Baba`ya moral destek olarak yorumlaniyor. Borsa dun sabahtan itibaren yuksek acildi. Kucuk capli satislara karsin alim emirlerinin devam etmesiyle, seans boyunca yukselen IMKB Endeks,i ilk seansi 78 puanlik artisla 2 bin 400 puani da asarak, 2 bin 417 puandan tamamladi. Ilk seans sonunda hisseler yuzde 3.3 oraninda prim yapti. Ikinci seansin hemen basinda gelen kar satislari ile endeks birara, ilk seanstaki kapanis seviyesinin altina 2 bin 381 puana kadar geriledi. Fakat kapanisa dogru tekrar gelen alimlarla toparlanan endeks, gunu ilk seanstaki seviyesinin biraz uzerinde 2 bin 418 puandan tamamladi. Endeksteki artisla birlikte islem hacminde de, tam olarak taze para girisini ifade etmese de, kucuk miktarda artis gozlendi. Ilk seansta 26.3 trilyon, ikinci seansta da 23.1 trilyon olmak uzere dun islem hacmi toplam 50 trilyon lira duzeyinde gerceklesti. Boyle dusuk hacmin, IMKB`nin borsa oldugu gunlerde, tek seansta gerceklestirildigini hatirlatmaya gerek yok. Borsanin yanisira faiz cephesindeki gelismeler de olumluydu. Gecen haftasonu itibariyle yuzde 145 seviyesinin uzerine cikan bono oranlari dun 3-4 puan gerileyerek yuzde 140 seviyesine kadar geriledi. Dis borsalarda, ABD Baskani Clinton`in azline giden gelismeler yuzunden dolar deger kaybederken, Turk Lirasi karsisinda biraz yukseldi. Disarida parite dusuklugune karsin dolardaki artis, yaklasan yilsonu nedeniyle artan islemlere baglaniyor. Dolar serbest piyasada, bin 750 lira birden artarak 310 bin 500 liraya yukseldi. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.