Piyasalarda bu hafta ne olacak?

03.01.2011 - 15:48 | Son Güncelleme :

OYAK Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Alper Erginol, ocak ayında İMKB`de pozitif yönde bir seyir izleyebileceğini söyledi

OYAK Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Alper Erginol, ocak <ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/imkb2.gif">ayında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası`nın (İMKB) pozitif yönde bir seyir izleyebileceğini söyledi.

Erginol, piyasalarda bu hafta beklenen gelişmeler konusunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu İMKB`nin yılı 66 bin puan seviyesinin üzerinde kapattığını, bu seviyelerin direnç seviyeleri olduğunu anlattı.

Bugün İMKB`nin haftaya genel olarak olumlu bir başlangıç yaptığına işaret eden Erginol, bugün Avrupa ve Asya tarafında bazı borsaların tatil olduğunu, açık olan piyasalarda yüzde 1`e yakın yükseliş olduğunu kaydetti.

Erginol, uluslararası piyasalarda genel olarak yıl başlangıcının olumlu yönde olduğunu dile getirerek, yarından sonra yabancı yatırımcıların işlemlerinin iç piyasaların yönünü belirleyeceğini söyledi.

Yurt içindeki ekonomik verilerle gelişmelerde piyasaları bozabilecek herhangi bir durum olmadığını bildiren Erginol, Normalde İMKB`nin mevcut görünümünde yukarı yönde bir seyir izlemesi gerekir. Belirleyici olan ocak ayı içerisinde yurt dışı tarafı olacaktır. Avrupa tarafında özellikle kırılganlık hala devam etmekte. Ocak ayında Avrupa tarafındaki o problemli ülkelerin hazine bonosu ihaleleri piyasaların yönü için oynaklığın artmasını sağlayacak faktörler olacak. Bu bağlamda orada bir kırılganlık olmadığı sürece biz şu an için ocak ayında İMKB`nin pozitif yönde bir seyir izleyebileceğini düşünmekteyiz diye konuştu.

Erginol, dünyada genel olarak likidite bolluğunun devam ettiğini dile getirerek, ekonomilerde çok ciddi kırılganlık olduğu için merkez bankalarının parasal sıkılaştırmaya gidemediğine değindi.

Bu likidite artışının 2011 yılının ilk yarısında devam edecek gibi gözüktüğüne işaret eden Erginol, Avrupa Merkez Bankası da Avrupa`da yaşanan kırılganlığa bağlı olarak oraya doğru bir geçiş yapamadı. Bizde de haziran ayı gibi genel seçimler olacak. Genel seçimler öncesi piyasada İMKB tarafında bir kırılma beklemiyoruz. Genel olarak ara ara yurt dışına bağlı olarak satışlar görsek de genel yönün ocak ayı için yukarı yönlü olacağını düşünüyoruz dedi.

Merkez Bankası`nın son almış olduğu kararlar itibariyle Türk Lirasının aralık ayında bir miktar değer kazandığını vurgulayan Erginol, yeni dönemde de Merkez Bankası`nın faiz indiriminin devam edebileceğini anlattı.

Erginol, faizlerin düşmesinin kurlar üzerinde baskı oluşturduğunu ve Türk Lirası`nın değer kazandığını ifade ederek, Türk Lirası`nın çok fazla değer kazanmasını beklemediklerini, doların mevcut seviyeleri koruyabileceğini söyledi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.